Városháza
Önkormányzat

Selyemréti strandfürdő

A Selyemréti Strandfürdő 2018. november 1-vel bezár. A munkaterület átadását követően megkezdődik egy teljesen új, 50 méteres, edzésekre és utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medence építése, új uszodatechnikával és uszodagépészettel. Ez utóbbi keretében hőszivattyú beépítésével megoldják a medencék vízhőmérsékletének környezetbarát fűtését és állandó, megfelelő vízhőmérsékleten tartását, egyes medencék vízhőfokának emelését. 

Végleges fedést is kap az uszodatér, a régi, légtartásos sátor elhasználódott, és ezt a fedést többé már nem engedélyezik a hatóságok. A végleges fedés falai a nyári időszakban elbonthatók, így az uszodatér oldalról kinyitható. A főépület 2. emeletén új öltőzőt és szociális részleget is kialakítanak az épület tető- és födémszerkezetének felújításával.
Bár sportberuházásról van szó, a lakosságot és a strandot üzemeltető is kedvezően érinti.
A sportberuházás célja a jelenlegi sporttevékenység színvonalának javítása, a lakosság számára az újranyitáskor a korábbi vízfelület rendelkezésre fog állni. Az új öltözők kialakításával pedig megvalósul a lakosság és az edzésre érkezők különválasztása, ami mindkét fél részéről kérés volt.
 
A Selyemréti Uszoda fejlesztése a Miskolci Vízilabda Club (MVLC) sportfejlesztési programjában szerepel, amelyhez a TAO támogatás nagy részét a Wanhua-BorsodChem Zrt. biztosította. 
A beruházáshoz szükséges önerőt a város állja.
 
Nyitás 2019 májusában várható.