Városháza
Önkormányzat

Forgalomcsillapított övezet kialakítása Diósgyőri városrészben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Forgalomcsillapított övezet kialakítása Diósgyőri városrészben” című TOP-6.4.1-15-MI1-2016-00002 jelű projektje a fenntartható városi közlekedésfejlesztés keretében a városrészben forgalomcsillapított övezet kialakítását valósítja meg. 

A projektről

A projekt során egy új, 2x1 forgalmi sávos útvonal épül a Tokaji Ferenc utca - Nagy Lajos király útja között, amelyen kerékpáros nyom is kialakításra kerül. Ezen az útvonalon a Szinva-patak felett meglévő gyalogos híd bontását követően új, előre gyártott gerendás híd épül, amelyen az út változatlan keresztmetszettel végighalad. A további forgalomtechnikai beavatkozásoknak és a forgalmi rend átalakításának köszönhetően forgalomcsillapított övezet jön létre a Nagy Lajos király útján. A beruházás hozzájárul a városrész központi területén áthaladó gépjárműforgalom mértékének és sebességének a csökkentéséhez, továbbá lehetőséget biztosít a kerékpáros közlekedés arányának növelésére. Az egyes csomópontok fejlesztésekor, szükség szerinti átépítésekor – az akadálymentes közlekedés feltételeinek megteremtésén túl – a közlekedésbiztonság fokozása érdekében a cél a kerékpáros- és gyalogosforgalom áthaladásának előnyben részesítése.

A forgalomcsillapítás a fenntartható városi közlekedés, valamint az élhetőbb városi környezet megteremtése érdekében történik.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2018.12.31.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 300.000.000 Ft.
Támogatási intenzitás 100%