Élet a városban
Városinformáció

Elismerések

Elismerések

 • 2010: MIHŐ: Észak-magyarországi Regionális Innovációs Nagydíj, Magyar Minőség Háza Díj
 • 2011: MIHŐ: Üzleti Élet a Környezetért Díj, Innovációs Nagydíj, Kiemelt Elismerés
 • 2012: Miskolc Befektetőbarát település
 • 2015: MIHŐ: Greenovációs Nagydíj
 • 2016: MIVÍZ: a Legjobb Női Munkahely III. helyezett.
  Miskolc Befektetőbarát település
  Miskolctapolca Barlangfürdő az Év fürdője
  Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt nívódíjjal jutalmazta a MIDMAR Nonprofit Kft. Miskolc passzol hozzád! című integrált turisztikai kampányát.
  Miskolc European Best Destinations tag.
 • 2017: Miskolc a „Marketing Fővárosa” 7 gyémánttal
  MIHŐ: Távhő Ökocímke
 • 2018: Miskolc Holding Zrt. „Felelős Foglalkoztató a régió munkaerőpiacának fejlesztéséért" különdíjas
  Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. „Családbarát munkahely”.
 • 2019: Energiahatékony Önkormányzat

Gazdaságfejlesztési elismerések

 • 2012 Miskolc 2012-ben először kapta meg a Befektetőbarát település címet a Nemzeti Külgazdasági Hivataltól (HITA) elsősorban példamutató befektetés-ösztönzési intézkedéseiért.
 • 2014 Az év befektetőbarát ipari parkja 2014-ben díjat a Miskolc Déli Ipari Park (MIDIP) nyerte el a HIPA-tól.
 • 2016 A borsodi megyeszékhely 2012 után 2016-ban is megkapta a Befektetőbarát település címet, mivel sikeresen elvégezte és teljesítette a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) képzési programját.

Turisztikai-, marketing szakmai elismerések

 • 2016 Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdő nyerte 2016-ban az Év fürdője versenyt. Magyarországon Budapest után elsőként 2016-tól Miskolc is tagja az európai legjobb desztinációkat összefogó European Best Destinations közösségnek.
  2016-ban a Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt nívódíjjal jutalmazta a MIDMAR Nonprofit Kft. Miskolc passzol hozzád! integrált turisztikai kampányát.
 • 2017 A legtöbb marketing gyémántot elnyerő város az adott évben a Marketing Fővárosa.
  Miskolc 2017-ben elnyerte a Marketing Fővárosa címet 7 Városmarketing Gyémánt díjjal, amelyet a Herman Ottó Múzeum híres táncos videójáért, a város imázskiadványaiért és imázsfilmjéért, a Termelői Nap, a Miskolc Sarkok, és Miskolc Vendégasztal rendezvényeiért, valamint az október 23-ai megemlékezésekért (Csoda '56 és Nagy Attila, a hős) kapott.
 • 2018 2018-ban Abszolút Év Honlapja győztes Miskolc Megyei Jogú Város honlapja (MGL Creative Kft.), amely az Önkormányzatok és települések kategóriában is az élen végzett.
  Miskolc 2018-ban hét marketing gyémántdíjjal gazdagodott. Gyémánt díjjal jutalmazta a zsűri a Bike Day bringás bulit, az adventi villamost, az Avasi Borangolást, Miskolc arculatát, az MVK Zrt. weboldalát, a város és partnerei Automotive Hungary-n való részvételét, valamint az Utazz velünk MVK-kampányt.
 • 2019: Az Év Honlapja győztese Miskolc Megyei Jogú Város honlapja
  Miskolc kilenc marketing gyémántdíjat szerzett, többek között a miskolci Bike Day, Advent Miskolc 2018 rendezvény, miskolc.hu weboldal és a miskolcatehelyed.hu microsite, Miskolc város unikális megjelenése a budapesti Utazási Kiállításon, VII. Avasi Borangolás, Salkaházi program 2018-as programjai, Pannon-tenger Múzeum szerepe Miskolc kulturális életében, 2018-as Miskolci Adventi villamos pályaművek sikerének köszönhetően. 
 • 2020: Az Év Honlapja győztese Miskolc Megyei Jogú Város honlapja
  Miskolc elnyerte a "Városmarketing nagykövet" címet, illetve tizenegy marketing gyémántdíjat nyert, olyan pályaművekkel, mint a Study tourok, Bartók Plusz Operafesztivál, Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, Miskolc-logós ajándéktárgyak promóciója, Barlangfürdő image-film és a Barlangfürdő egész éves színes programjai, Adventi programok arculata, Avasi Borangolás, Avasi Kvaterka rendezvénysorozat, Miskolc Csoport arculat megtervezése és bevezetése, Miskolc Csoport Sportnap, Kocsonyafesztivál (2020).
 • 2021: Abszolút Év Honlapja győztese Miskolc Megyei Jogú Város honlapja
  Miskolc kilenc gyémántdíjjal zárta az évet a következő pályaművekkel:  „Miskolc pont jó” turisztikai kampány; Hétköznapi Hősök kampány a koronavírus idején 2020; Avasi Kvaterka online; Koronavírus-kommunikáció; „Vásárolj miskolcit” kezdeményezés és online karácsonyi vásár; Mihő edukációs kampány – animációs filmsorozat; MIVÍZ applikáció és kommunikációja – animációs film készítés; Az ország legmagasabb karácsonyfája; Helyi termelőket támogató karácsonyi miskolci ajándékcsomag. 
 • 2022: Az Év Honlapja győztese Miskolc Megyei Jogú Város honlapja

Vállalati szektor elismerések

 • 2010 MIHŐ Kft.: Észak-magyarországi Regionális Innovációs Nagydíj, ami a regionális szinten kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztő munka, kimagasló teljesítmény elismerése, amely termékfejlesztést, technológiai fejlesztést, informatikai rendszerfejlesztést, szolgáltatásfejlesztést valósított meg.
  MIHŐ Kft.: Magyar Minőség Háza Díj az országos szinten is egyedülálló, biogázra alapozott távhő célú kapcsolt hő-és villamosenergia-termelés programjáért.
 • 2011 MIHŐ Kft.: a szolgáltatásfejlesztéssel összefüggő környezetvédelmi programjáért elnyerte az Üzleti Élet a Környezetért Díjat.
  MIHŐ Kft.: kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) Innovációs Nagydíj, Kiemelt Elismerést nyert.
 • 2015 MIHŐ Kft.: Greenovációs Nagydíj, ami annak a hazánkban egyedülálló innovatív megoldásnak is szól, amivel nemzetgazdasági szinten a Nemzeti Energiastratégiában rögzített geotermikus energiából származó energiamennyiség közel 10%-át Miskolc adja.
 • 2016 MIVÍZ Kft: A Magyar Női Karrierszövetség a Legjobb Női Munkahely III. díját adományozta a MIVÍZ Kft-nek.
 • 2017 MIHŐ Kft.: a megújuló, környezetbarát energiaforrások példamutató használatáért, valamint az így megvalósított alacsony szintű széndioxid-kibocsátásért Távhő Ökocímke védjegyet nyert.
 • 2018 Miskolc Holding Zrt.: az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Az Év Felelős Foglalkoztatója elnevezésű pályázatán a Miskolc Holding Zrt. a Felelős Foglalkoztató a régió munkaerőpiacának fejlesztéséért különdíjban részesült.
  Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.: Családbarát munkahely. Az MKK fontosnak tartja a támogató munkahelyi légkört, hiszen a rendezvényszervezők éppen akkor dolgoznak, amikor mások pihennek. Ezért a cég hozzájárul ahhoz, hogy amennyiben a munkakör lehetővé teszi, a munkavállalók rugalmas munkavégzésben akár otthonról is végezhessék feladataikat. Lehetővé teszi a rendezvényeken való részvételt, törekszik az esélyegyenlőség megteremtésére.