Városháza
Önkormányzat

Kiss Ernő utca felújítása valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése

Kiss Ernő utca felújítása valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósult meg a TOP-6.1.5-16-MI1-2017-00002 számú „Kiss Ernő utca felújítása valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése” című projekt.

A projektről

A projekt célja, hogy Miskolc megyei jogú város gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára.

A beruházás a DAM és DIGÉP iparterületek térségében valósult meg, ezért közvetlenül vagy közvetve hozzájárul a foglalkoztatás-növeléséhez, vagy a foglalkoztatottság megtartásához és a munkaerő mobilitás feltételeinek a javításához. A fejlesztéssel javult az Avas lakótelep és a DAM és DIGÉP iparterületek közúti kapcsolata. A megfelelően felújított útburkolat közvetlenül hozzájárul a munkaerő mobilitás elősegítéséhez, a mobilitás feltételeinek javításához, továbbá hozzájárul a közösségi és a közösségi közlekedési módok igénybevételéhez.

A beruházás több célterületet érintett, ütemezetten valósult meg. A Kiss Ernő utca vagy, ahogy sokan ismerik, a déli tehermentesítő nagy részének felújítása megtörtént. A 2 kilométeres útszakasz új aszfaltréteget kapott, valamint az úttesten lévő 103 víznyelő-nyílás közül 97-et kihelyeztek a szegélykövekhez. A Hideg sor felújítása is befejeződött. A projekt magában foglalja a Kiss Ernő utca – Thököly Imre utcai Szinva híd csomópont fejlesztését is.

Az út tervezése, fejlesztése során a biztonságos közlekedési feltételek valamennyi, a közúton közlekedni jogosult számára biztosított. Ezt járdák építésével és a forgalomnak megfelelő sávszélességek biztosításával értük el.

A projekt megvalósítás befejezése 2023.12.15.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 1.334.105.275 Ft
Támogatási intenzitás 100%