Városháza
Önkormányzat

Útfejlesztések Miskolctapolcán és környékén

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a TOP-6.1.5-16-MI1-2017-00003 számú „Útfejlesztések Miskolctapolcán és környékén” című projekt.

A projektről

A projekt célja, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára. A projektben szereplő útvonalak felújításának, illetve a Miskolctapolca - Görömböly összekötő út megépítésének, kerékpáros nyom kialakításnak igénye hosszú évekre nyúlik vissza. Miskolc város szerkezetében régóta hiányzó kapcsolatok valósulhatnak meg. A fejlesztések illeszkednek a Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatában foglaltakhoz is, továbbá hozzájárulnak a pályázati cél megvalósításához azáltal, hogy a városrészek között közlekedő munkaerő mobilitásának feltételeit javítják, amely elsősorban Miskolctapolcáról kimenő forgalomként jelentkezik a környező foglalkoztatók, gazdasági szervezetek felé. Ezzel a beruházás közvetlenül és közvetve hozzájárul a foglalkoztatás-növeléshez, vagy a foglalkoztatottság megtartásához, és a munkaerő mobilitás feltételeinek javításához.

A projekt az alábbi megvalósítási helyszíneket foglalja magába Miskolctapolca területén:

  • Iglói út Győri utcától a buszfordulóig tartó szakaszának, a Csabai utca Fagyöngy utca - Görömbölyi utca közötti szakaszának, valamint a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszának felújítása, kerékpáros nyom kialakítása.
  • Miskolctapolcai út felújítása a Futó utca – Győri utca között, az útszakasz kb. 2.500 méter.
  • Miskolctapolca - Görömböly összekötő út megépítése, kerékpáros nyom kialakítása csapadékvíz-elvezetéssel kb. 1.160 méteren.

Az utak tervezése, fejlesztése során a biztonságos közlekedési feltételek valamennyi, a közúton közlekedni jogosult számára biztosítottak lesznek

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2023.11.30.
A projekt tervezett elszámolható nettó összköltsége 1.495.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%