Élet a városban
Városinformáció

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség a fővárosban működő Központi Irányítás, valamint megyei adó-és vámigazgatóságok keretében működik a Hivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség integrációját követően – 2011. január 1-jén kezdte meg régiós működését. A régiós szintű szervezeti struktúra 2015. december 31-i megszűnése után, a 2016. január 1. napjától bekövetkezett szervezeti átalakítások következtében, a NAV adóbeszedési hatékonyságának, korszerűsítésének érdekében a fővárosban működő Központi Irányítás, valamint megyei adó- és vámigazgatóságok keretében működik a Hivatal.

A szervezet átalakítása óta az a cél került megfogalmazásra, hogy az „új adóhivatal” megalakulása új kezdetet, új szemléletet és új partnerséget jelentsen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal feladatául tűzte ki az állampolgárok és vállalkozások fokozottabb támogatását, annak érdekében, hogy adókötelezettségeiknek minél egyszerűbben, könnyebben és gyorsabban tehessenek eleget, ezért korszerű és ügyfélbarát szolgáltatásokkal állnak a hivatal munkatársai az ügyfelek rendelkezésére.

A hivatal fő feladata az adó- és pénzügyi ellenőrzési, végrehajtási, felszámolási tevékenység, valamint a vám- és jövedéki feladatok ellátása, továbbá a bűnüldözői munka hatásfokának növelése.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai öt hivatali épületben látják el feladataikat Miskolc városában.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Cím: 3530 Miskolc, Kandia utca 12-14.

Levelezési cím: 3550 Miskolc, Pf.: 286.

Telefonszám: +36 (46) 514-200

Fax: +36 (46) 514-285

E-mail: borsodavig@nav.gov.hu

NAV Általános Tájékoztató Rendszer telefonszáma: 06-40-42-42-42

NAV hivatalos központi honlap: www.nav.gov.hu