Városháza
Önkormányzat

Dr. Simon Gábor

önkormányzati képviselő
Velünk a Város

13. őnkormányzati választókerület
Elérhetőségek

e-mail cím: dr.simon.gabor@velunkavarosszive.hu
telefon: 20/466-8128

Választás

2002 és 2014 között országgyűlési képviselő volt. Parlamenti munkája során több bizottság tagja, így dolgozott az Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságban, az Emberi Jogi és Honvédelmi Bizottságban és alelnöke volt a Mentelmi Bizottságnak.
Az 1994. decemberi önkormányzati választásokon egyéni kerületből jutott be Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésébe, ettől az időponttól folyamatosan önkormányzati képviselő. Jelenleg a 13. számú választókerület képviselője. Önkormányzati képviselői minőségében közgyűlés Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke, a Velünk a város frakció vezetője és a közgyűlés tanácsnoka.
 

Iskolai végzettségek

1990-ben a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett speciális számítástechnikai tagozaton. Ezt követően felvételt nyert a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karára. 1995-ben szerzett diplomát, 1998-ban jogi szakvizsgát tett.
 

Képviselői program

Programjában fő célkitűzését így fogalmazta meg: „Legyenek ismét rendben a járdák, az utak. Legyenek gondozottak a zöldterületek. Ne legyen szemét, rendesen működjenek a közszolgáltatások. A város működése legyen átlátható és ismét váljunk a kultúra fellegvárává. A városunk ügyeit ismét miskolci szakemberek intézzék.”

 

Önéletrajz

születési dátum és hely:    1972. február 29., Miskolc
munkahely:
A szakvizsga után saját ügyvédi irodát nyitott, ügyvédi jogviszonya folyamatosan fennáll napjainkig. Ügyvédként elsősorban polgári, illetve gazdasági jogi területen tevékenykedett.

Több civil szervezet alapítója és támogatója, mint például a Szent Imre Iskola Rekonstrukciós Alapítvány (1997), Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztésért Alapítvány (2001), Diósgyőriek Baráti Köre Egyesület. 2001-től a Polgárőrség tagja. 1996. január 1-jén belépett az MSZP-be, ahol jelenleg a városi szervezet elnöke.

Nős, felesége ügyvéd, két gyermekük született (Patrícia: 1995, Benedek: 2002).