Városháza
Önkormányzat

Böszörményi Bendegúz

„Az Év Sportolója” díj
2022. évi kitüntetett

A 2004-es születésű Böszörményi Bendegúz, a Borsodi Örökmozgó Vízisport Alapítvány versenyzője. Az elmúlt három évben folyamatosan éremszerző a serdülő és ifjúsági korosztály számára rendezett Olimpiai Reménységek versenyén. A 2021-ben rendezett ORV-n Csehországban csatlakozott hozzá Perhács Máté, akivel két ezüstérmet szereztek. Az elmúlt év legfontosabb utánpótlás világversenyén a portugáliai világbajnokságon párjával, Gönczöl Laurával méltó módon képviselte a magyar színeket: C2 mix 500 m-en első helyen értek célba, így hosszú évek után ismét miskolci világbajnoka van a sportágnak.

Bendegúz nem csak sporteredményeivel, de életvitelével és aktív, állhatatos és céltudatos magatartásával is példát mutat környezetének. Elhivatottságát az élet minden területén kamatoztatja, sportolóként a miskolci sportélet legnagyobb reménységeként tarthatjuk számon. 

Böszörményi Bendegúz kenu sportágban elért kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményei mellett példaértékű szorgalma és kitartása is méltóvá teszi „Az év sportolója” díjra.