Városháza
Önkormányzat

Boros Antalné

Pro Urbe kitüntető cím
2022. évi kitüntetett

1954-ben született Miskolcon, és jelenleg is a városban él. Tíz éves korában kezdett asztali teniszezni a MÉMTE Sport Klub színeiben a Vígadóban, ahol kiváló férfi-női NB I-es csapat játszott évtizedekig. Öt év múlva már korosztályos Európa bajnokságon Ausztriában egy arany- és egy bronzérmet nyert, majd ezt követték évente az Ifjúsági Európa Bajnokságokon elért ezüst- és bronzérmek Angliában, Belgiumban és Dániában. 

A felnőtt mezőnyben is sorra ért el magyar bajnoki első, második helyezéseket egyéni, páros és vegyes páros számokban. A rangos Tízek Bajnokságon több alkalommal volt harmadik. 1972-ben francia nemzetközi versenyen első, 1973-ban szarajevói világbajnokságon negyedik helyezett lett. A magyar asztalitenisz akkor a világ legjobbjai közé tartozott. Magyarország érdemes sportolója kitüntetést kapott, majd 1974-ben minden számban Budapest bajnok lett, vegyes párosban Klampár Tiborral. 

A mindennapos válogatott edzések érdekében budapesti élvonalbeli csapathoz igazolt. 

Számos vidékbajnoki első helyezéssel büszkélkedhet. Képviselte hazánkat többek között Mongóliában és Észak-Koreában is. 

1976-ban visszajött Miskolcra, férjhez ment, született egy fia. 50-szeres válogatott asztaliteniszezőként 1980-ban diplomázott a Testnevelési Egyetemen szakedzői szakon. Játékos-edzőként és utánpótlás edzőként dolgozott a miskolci Borsod Volán élvonalbeli csaptánál. 30 éves sportpályafutása 1991-ben, egészségügyi ok miatt fejeződött be.

Boros Antalné munkássága és elért eredményei méltóvá teszik a PRO URBE kitüntető címre.