Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 11.
Vasárnap a Sopronnal rangadózik az Aluinvent DVTK

Vasárnap délután a bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában rangadót játszik az Aluinvent DVTK, az ellenfél a bajnoki címvédő Sopron gárdája lesz. A szurkolók által is kiemelten várt találkozó délután fél ötkor kezdődik a Generali Arénában.

A Sopron csapata remekelt az előző idényben, hiszen a Magyar Kupa ezüstérme mellett megnyerte a bajnokságot, az Euroligában pedig döntőt játszott. A 2018/19-es szezonban még veretlenül vezeti a bajnokságot. Roberto Iniguez együttese legutóbb január 5-én Cegléden aratott könnyed huszonötpontos sikert. A gárda tagjai közül a svéd Amanda Zahui a legjobb pontdobó, aki 16,6 pontot átlagolt az eddigi mérkőzéseken.

A zöld-sárgák keretéből legutóbb három játékost is behívott Székely Norbert szövetségi kapitány a válogatott novemberi Eb-selejtezőire, név szerint a diósgyőri nevelésű Dubei Debórát, Határ Bernadettet és az amerikai-magyar kettős állampolgár Yvonne Turnert. Az említetteken túl további két légiós igyekszik húzni a csapat szekerét, a spanyol Queralt Casas és az amerikai Joanna Candice Dupree. Az évek óta Soporonban játszó szerb származású Aleksandra Crvendakić már rendelkezik magyar útlevéllel.

(Forrás: www.dvtk.eu)