Közérdekű 2024. március 04.
Több mint százmillió forint marad évente a miskolciak zsebében az ingyenes lakossági LED-csereprogramnak köszönhetően

Az elmúlt héten lezárult Miskolcon az izzócsomagok kiosztása az ingyenes lakossági LED-csereprogram második pályázati körében. A 2023-ban indult kezdeményezés a Nagy-Miskolc program részeként, a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomag egyik elemeként, a CYEB-bel együttműködve valósult meg.

A program során az arra jogosultak korszerű, energiatakarékos izzókat vehettek át az önkormányzat közreműködésével, az új eszközök pedig alacsonyabb villanyszámlát eredményeznek a miskolci családok számára.

A CYEB Energiamegoldások Kft. tájékoztatása szerint, a pályázati kiírás két miskolci fordulója során összesen 7252 háztartás regisztrált sikerrel, a nyertes pályázók pedig 78538 darab hagyományos izzót cserélhettek ki új fényforrásokra, melyek éves szinten több mint ezer tonnával kevesebb CO2 kibocsátást eredményezhetnek. A programban csaknem 150 millió forint értékben osztottak ki LED-izzókat, ennek köszönhetően pedig - 36 Ft/kWh árszabással számítva -  az áramfogyasztásban mérhető megtakarítás éves szinten meghaladhatja a 107 millió forintot.