Élet a városban
Sport
Sport 2021. február 22.
Távolodik a Jegesmedvék 10. helye

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság február 21-i,  vasárnapi esti mérkőzésén a DVTK Jegesmedvék hazai pályán 4–2-re kikapott a Nitrától, így egyre távolabb kerül a rájátszást jelentő 10. helytől: már tíz pont a lemaradása a csapatnak a besztercebányaiak mögött.

Hajszál híján az előző, trencséni bajnoki tükörképeként indult a DVTK Jegesmedvék vasárnap esti, Nitra elleni Extraliga-összecsapása. Akkor a miskolciak kerültek emberelőnybe, s kaptak fájó gólt egy lerohanás után létszámfölényben – megalapozva ezzel 5–1-es vereségüket –, két nappal később viszont a borsodiak ugrottak ki az ellenfél fórjában, s szereztek vezetést majdnem emberhátrányban.

Csakhogy korai öröm helyett korai aggodalom lett a szituáció vége. A szerzett koronggal kilépő Kyle Osterberget az üldöző védő, Simon Nemec billentette ki aljas módon az egyensúlyából, a DVTK egyik legjobbja tehetetlenül zuhant a palánknak, s miután a mozdulatlanul a jégen fekvő játékoshoz már az orvosi személyzet is megérkezett a hordággyal együtt, félő volt, az egyébként is egész idényben csak kínlódó Jegesmedvék mindennek a tetejébe még házi pontkirályukat is elveszítheti. De szerencsére az amerikai szélsőt kemény fából faragták, kis idő után saját korcsolyáján hagyta el a jeget, majd nem sokkal később már vissza is tért a pályára!

Mi több, a második harmadban be is talált – csak sajnos akkorra már háromgólos hátrányban volt csapata.

Hiába védett ugyanis megint óriásiakat Adorján Attila, előbb egy mintaszerű háromszögelés befejező mozzanataként Liam Finlay használt ki egy fórt, majd egy óriási védelmi hiba után a kapu előtt felejtett Wyatt Ege húzta be a pakkot senkitől sem zavartatva Adorján mellett, hogy a középső harmad elején aztán bebombázza második gólját is.

S bár Osterberg remekül eltalált lövésével, majd Magosi Bálint góljával még ebben a játékrészben visszalopta magát a Miskolc mínusz egyre, a záró periódus végén pedig még a nyitrai gólvonalon is végigcsúszott a pakk keresztben, a vége egy üres kapus góllal 4–2; s miután Majoross Gergely Nové Zámkyja bravúrpontot szerzett Zólyomban, a DVTK-tól tovább távolodik a bűvös 10. hely, amely még a rájátszásban való szereplésre jogosít.

SZLOVÁK LIGA, ALAPSZAKASZ
DVTK Jegesmedvék–HK Nitra (szlovák) 2–4
 (0–2, 2–1, 0–1)
Miskolc, zárt kapuk mögött. Vezette: Orolin, Korba, Janiga, Stanzel (szlovákok)
DIÓSGYŐR: ADORJÁN A.
Wehrs, FREDRIKSSON (2) – Szirányi B., Kiss D. – Gőz, Láda B. – Vojtkó, Hadobás
Rokaly Sz., Vas J., Anderson – Walker (1), Runqvist (1), OSTERBERG 1 – Csányi, Galanisz, Magosi B. – Ritó, Miskolczi, Lövei. Edző: Tokaji Viktor
NYITRA: O'CONNOR
Mezei, Vitalos – EGE 2, Bodák – Svarny, Nemec – Pupák, Hrebícek
Tvrdon (1), M. Slovák, HRNKA (2) – Finlay 1, Dauda, Fominyik – Bajtek, KOLLÁR 1 (2), Zitny (1) – Minárik, Siska, Mucha. Edző: Antonín Stavjana

Tokaji Viktor: – Az volt az igazi arcunk, ahogy nulla-kettő után játszottunk. Felborítottuk a pályát, uraltuk a meccset, de a fölényünket nem tudtuk gólokra váltani. Megtaláltuk a karakterünket, az eredmény azonban csak később fog jönni. Ezen az úton kell tovább haladnunk az előrelépéshez.
Antonin Stavjana: – Az első harmad nagyon jól sikerült, de a háromgólos vezetésünk után a hazaiak jól játszották emberelőnyös szituációikat, mi pedig sokszor hibáztunk, csak ezeket rendre megúsztuk. Nem nézzük a táblázatot, stabilizálni akarjuk a helyünket a mezőny első felében.

(Forrás: nso.hu)