Meghívó 2023. november 21.
Tanösvény és szabadtéri közösségi tér nyílik a MiReHu Újrahasználati Központjában

A MakuLand egy környezeti nevelést szolgáló hulladékgazdálkodási tanösvény és park, röviden R-park, amely a meglévő Makuka brandhez illeszkedően kapta nevét. A MakuLand célja a cselekvésre való felhívás, a gondolat ébresztés. Már kialakításában is a körforgásos gazdaság szemléletére, elveire hívja fel a figyelmet. A park két nagyobb elemből épül fel, egy tanösvényből és egy szabadtéri közösségi térből.

A körkörös kialakítású tanösvény a csomagolási hulladékokon vezet körbe, mely az anyagok körforgását és a körforgásos gazdaságot szimbolizálja. A megnyitást követően egész évben a látogatók rendelkezésére álló park egyedülálló módon a múzeumokhoz hasonlóan tárlatvezetést is biztosít. A MakuLand csomagolási hulladékos ismeretterjesztő foglalkozásai igénybevehetőek a MiReHu szakemberei által vezetett formában, illetve önálló bejárás formájában egy audioguide segítségével. Továbbá lehetőség van tanóra vezetésre is. A foglalkozások interakítvak, a kiállítási elemek online játékokkal, kérdőívekkel kiegészítettek. A tárlatvezető segédanyag és a játékok mind QR kóddal beolvashatóak.

A MakuLand átadására az Európai Hulladékcsökkentési Héten kerül sor a MiReHu Nonprofit Kft. tulajdonosainak képviseletében Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere által.

Az esemény időpontja:                        2023. november 22. (szerda) 10:00
A köszöntés helyszíne:                        3527 Miskolc, József Attila u. 65.