Városháza
Adóügyek
Adóügyi 2020. november 16.
Tájékoztatás az ügyfélfogadás rendjének változásáról és az adóügyek intézéséről

A koronavírus járvány terjedésének megakadályozása, és Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala működőképességének fenntartása érdekében a személyes kontaktusok csökkentése vált szükségessé. Erre tekintettel, az ügyfélfogadás vonatkozásában korlátozó intézkedések bevezetésére került sor.

2020. november 16. napjától, hétfőtől minden ügytípusban kizárólag előzetes időpontfoglalást követően lehet ügyet intézni a Polgármesteri Hivatalban.

Az intézkedés célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre.

Időpontot foglalni a 46/512-700 központi telefonszámon lehet.

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy csak halaszthatatlan esetben, illetve a személyes megjelenéshez kötött ügyekben keressék fel ügyfélszolgálatainkat.

Az ügyfélkapuval rendelkező ügyfelek válasszák az elektronikus ügyintézés lehetőségét, amelyről a www.miskolc.hu/varoshaza/adougyek/onkormanyzati-hivatali-portal-ugyinditas-adoegyenleg-lekerdezes-e-fizetes menüpont alatt kaphatnak részletes tájékoztatást.

Beadványaikat az e-papir.gov.hu szolgáltatás használatával, illetve postai úton, vagy az ügyfélszolgálatok bejáratánál kihelyezett gyűjtőládákba téve juttassák el a Hivatalba.

Az ügyfelek és az ügyintézők biztonsága érdekében továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata az ügyfélszolgálatokon. 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az E-önkormányzat portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu) elérhető szolgáltatás használatával valamennyi adónem tekintetében lehetőség van a kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó helyi adóegyenleg (adószámla és a felszámított késedelmi pótlék) elektronikus lekérdezésére, illetve az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettség elektronikus úton bankkártyával történő megfizetésére.

Az E-önkormányzat portálon elérhető szolgáltatások igénybevételéhez KAÜ azonosítás szükséges.

Lehetőség van továbbá a befizetések banki átutalással történő teljesítésére, amelyhez a  bankszámlaszámok a www.miskolc.hu/varoshaza/adougyek/bankszamlaszamok menüpont alatt érhetőek el

Adózóink az adóügyekről a www.miskolc.hu honlapon bővebben tájékozódhatnak.

 

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

                                                        Adó Osztály