Élet a városban
Sport
Sport 2020. december 08.
Sztankovics Anna és Vécsei Réka indul a felnőtt OB-n

Az eredetileg márciusra tervezett, de a Covid-19 járvány miatt elhalasztott idei nagymedencés (50 m-es) felnőtt úszó országos bajnokságnak december 8-12. között Kaposvár ad otthont. A rangos erőpróbán a Miskolci Sportiskola két úszója is megméretteti magát. 

KÉPALÁÍRÁS: Az ifjúsági olimpiai bronzérmes Sztankovics Anna sokadik magyar bajnoki érméért úszhat.

A magyar bajnokság tavaszra, a budapesti Duna Arénába volt kiírva. A koronavírus járvány „diktálta” új időpont alaposan felborította a sportolók felkészülését, de összességében mindenki örül annak, hogy végre versenyezhet.

A Miskolci Sportiskola színeiben áll rajthoz az ob-n a sokszoros felnőtt bajnok Sztankovics Anna. Szollár Gergő tanítványa 100 méter mellen (kedd), 50 méter pillangón, 100 méter gyorson (csütörtök) és 50 m mellen (péntek) igyekszik mind jobb helyezést elérni.

KÉPALÁÍRÁS: Vécsei Réka kellemes meglepetést okozhat a felnőttek között. 

Anna klubtársa, a 2017-ben - Hosszú Katinkát is legyőzve – 100 m mellen felnőtt ob-aranyat kiérdemlő, 18 esztendős Vécsei Réka nem kevesebb, mint kilenc számban próbál szerencsét. A Pásztor Róbert által felkészített fiatal tehetség sorrendben a következő számokban lesz érdekelt: 50 m gyors, 100 m mell (kedd), 50 m pillangó, 200 m vegyes (szerda), 200 m mell, 100 m gyors (csütörtök), 50 m mell, 50 m hát, 100 m pillangó (péntek).

(Fotók: Kamarás Péter)