Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 07.
Szoros mérkőzésen vereség a riválistól

A Zalaegerszegi TE NKK csapatának vendégeként lépett pályára január 6-án, vasárnap az Aluinvent DVTK a bajnokság 12. fordulójában, és szoros mérkőzésen végül 80-71 arányú vereséget szenvedett riválisától.

Fotó: Jóna István

Horti és Maltsi kosaraival a hazai csapat ragadta magához a vezetést, de a harmadik támadását már a DVTK is pontosan fejezte be, Mokango csont nélküli középtávolija talált utat a gyűrűbe. Aztán a fiatalok jöttek, a zalaiaknál Pusztai, míg a piros mezeseknél Kiss Angelika szerzett négy pontot egymás után (8-6). Maltsi büntetőit követően felpörgött a Diósgyőr, és Walker-Kimbrough hármasával, valamint Škorić duplájával a mérkőzésen először átvette a vezetést (10-11), sőt, Mokango és Kányási révén még növelte is előnyét a vendég csapat. Nem csoda, hogy a hatpontosra duzzadt diósgyőri vezetés után időt kért Gáspár Dávid. A következő pontokat ugyan Walker-Kimbrough jegyezte, de két elrontott akciót négy ponttal torolt meg Parker, megtörve ezzel csapata négyperces kosárcsöndjét, így Cziczás László is megállíttatta a játékot (14-18). A negyed hajrájában kissé érthetetlenül megtorpant a DVTK, míg a hazai együttes légiósai révén visszavette a vezetést, főleg Parker jeleskedett a pontgyártásban (21-19).

Ismét Horti szerezte az első pontokat, mindjárt hármat, Medgyessy válaszolt egy palánkos kettessel, majd egy büntetővel a túloldalon. Horti közelije után Škorić rázta meg magát, előbb könnyű kosarat szerzett, majd labdát csent és az abból induló ellentámadást egy szép középtávolival fejezte be, döntetlenre módosítva ezzel a mérkőzés állását (26-26). Koizar találatára Kányási válaszolt egy szép tempóval, de ezután ismét a ZTE lépett el kissé ellenfelétől (34-28). Walker-Kimbrough két jó büntetője nagyon kellett, majd Pusztai kosarára Katona reagált egy szépen kivezetett tempódobással (36-32). Egy-egy büntető után ismét Katona villant, hogy aztán Horti egy jó büntetőjére Mokango mindkettőt bedobja (38-37). A félidő hajrájában megrázta magát a DVTK és a hazai csapat rövidzárlatát kihasználva Walker-Kimbrough zsinórban szerzett hét pontjával újfent vezetést szerzett, a vendéglátók részéről csak Hegedüs-Őri tripláját jegyezhettük fel ebben a periódusban(38-42). 

Walker-Kimbrough ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta, labdaszerzést követően lendületesen végigrobogott a pályán és ziccerrel fejezte be az akciót, a hazaiaktól Horti reagált erre a palánk alól. A DVTK amerikaija két jó büntetőjével folytatódott a mérkőzés, majd Horti vágott be egy hármast (46-48). A következő percekben idegesen játszottak a csapatok, érződött, hogy meglehetősen nagy a tét. A holtpontról a DVTK lépett el hamarabb Zele hármasával, de erre hat zalai pont érkezett, Maltsi révén a vezetést is újra magához ragadta a hazai gárda (52-51). A folytatásban nem tudott ellépni egyik fél sem a másiktól, a vendégeknél Mokango iparkodott ekkor a ponttermelésben (57-57). A következő két támadásban Medgyessy villogott, szép középtávolija után remek asszisztott osztott ki Mokangonak (60-61). A játékrész utolsó percében már csak Horti két büntetője hullott a gyűrűbe, így egy pontos előnyt harcolt ki a záró felvonásra (62-61).

Kosárszegényen indult a negyedik negyed. Medgyessy engedett el egy dobást a festékből, amely szerencsére a beesett a gyűrűbe, a másik oldalon Boonstra harcolt ki és értékesített büntetőket. A folytatásban Szalay pontjaira Katona még válaszolt, de Pusztai közelijével és Boonstra két büntetőjével megugrott a ZTE (70-65). Nem találták a ritmust a vendégek, időkéréssel próbált segíteni Cziczás László. A zalaiak holland centere értékesített újabb büntetőket, Zele szép betörés végén ért el könnyű kosarat. Koizar egy büntetőjére Mokango válaszolt centergóllal, majd Koizar és Medgyesy gyors kosárváltása következett, az idő azonban egyre fogyott, három perce maradt a piros-fehéreknek, hogy megfordítsák a meccset (75-71). Erre lett is volna lehetőségük, hiszen a hazaiak is elbizonytalanodtak, azonban a DVTK dobásai sem sültek. Egy időkérés után mínusz öt pontnál még negyvenhárom másodperce maradt a vendégeknek, de a végjátékban már csak hazai pontok születtek (80-71).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 12. forduló

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 80-71 (21-19, 20-25, 21-17, 18-10)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 200 néző. Játékvezetők: Papp Péter, Rácz Zsolt, Hervay Tibor.
ZTE: Koizar 7, Maltsi 9, Pusztai P. 17, Boonstra 15, Horti 16/6. Csere: Hegedűs-Őri 4/3, Parker 8, Szalay V. 4. Vezetőedző: Gáspár Dávid.
DVTK: Medgyessy 9, Walker-Kimbrough 18/3, Škorić 6, Kiss A. 4, Mokango 16. Csere: Putnina, Kányási 4, Szabó F. 3/3, Zele 2, Katona 9. Vezetőedző: Cziczás László.

Cziczás László: - Hazai pályán a ZTE nagyon erős csapat, nehéz ebben a csarnokban nyerni, Úgy gondolom, az első félidőben is voltak már problémák a játékunkban, de akkor még tudtuk korrigálni ezeket. A második félidőben nagyon sokat szabálytalankodtunk, emiatt rengeteg büntetőt kaptunk és emellett könnyű kosarakat is szerzett ellenfelünk. Leginkább ebben látom az okát, hogy veszítettünk. Gratulálok a zalaegerszegi csapatnak, ma ők érdemelték meg a győzelmet. 

(Forrás: www.dvtk.eu)