Közérdekű 2024. március 12.
Sok munkája volt a Városgazdának a Kocsonyafesztivál alatt

Az idei évben is több százezer embert vonzott Miskolc belvárosába a Kocsonyafesztivál, és amint azzal számolni lehetett, ez a tömeg jelentős mennyiségű szemetet hagyott maga után. Az önkormányzat a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-t bízta meg azzal, hogy gondoskodjanak a fesztivál során keletkezett szemét összegyűjtéséről és elszállításáról.

A Városgazda folyamatosan takarított, pénteken14.00- 22:00 óra között 15 fő, majd szombaton és vasárnap is reggel 6.00-tól és 14.00-tól két műszakban, 20-20 fő takarító folyamatos jelenléte biztosította azt, hogy a szemét ne lepje el forgalomnak leginkább kitett helyszíneket.

A fesztivál ideje alatt hatalmas mennyiségű hulladék gyűlt össze, és a hétfői tisztázó takarítással együtt – ami a faházak lebontásakor keletkezett, a hétvégihez képest jelentéktelen mennyiségű szemét összegyűjtését jelentette -, összesen 145 köbméter hulladék került elszállításra. Az esetek 99 százalékában ételcsomagolás, szalvéta, műanyag flakon és alumínium doboz halmozódott fel az utcákon.