Meghívó 2024. február 26.
Részvételi költségvetésből nőnek fák a Vörösmarty tér betonján

A 2022-es Miskolci Részvételi Költségvetés egyik győztes ötlete volt a Vörösmarty Liget – https://tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes/archivum/2022-evi-reszveteli-koltsegvetes-otletek/vorosmarty-liget – létrehozása. A benyújtó miskolci közösség célja az volt, hogy a Vörösmarty téren zöld szigetek jöjjenek létre, hiszen a panelházak által körülölelt, lebetonozott közterület nyaranta hatalmas mennyiségű hőt nyel el és forrósítja tovább a környéket.

Az elképzelést szavazataikkal a miskolciak is támogatták, így győztes ötletként elindította a megvalósítás előkészítését Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. Ez a folyamat mostanra ért abba a szakaszba, hogy a munka hamarosan elindul: a tér kijelölt pontjain feltörik a betont, helyükre pedig zöldnövényzet kerül.

A Vörösmarty Liget létrehozásának beharangozásaként a szervezők a Vörösmarty téren felfestik a „Beton ki, fák be!” üzenetet és a https://tervezzukmiskolcot.hu/ linket, hogy ezzel is minél több ember figyelmét a zöldítési kezdeményezések jelentőségére irányítsák.

 

Időpont:          2024. február 28. (szerda) 8:00
Helyszín:         Vörösmarty tér (találkozó a Célpont Közösségi Tér előtt; 3530 Miskolc, Arany János utca 29.)

Résztvevők:
Varga Andrea, Miskolc MJV alpolgármestere, a Miskolci Részvételi Program szakmai felelőse
Mokrai Mihály, az érintett terület önkormányzati képviselője
Czifrusz Natália, Miskolc MJV főkertésze