Közérdekű 2023. május 23.
Pályázat civil és nyugdíjas szervezetek támogatására

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Környezetegészségügyi Bizottsága pályázatot hirdet 

SZOCIÁLIS FELADATOT ELLÁTÓ CIVIL SZERVEZETEK ÉS NYUGDÍJAS SZERVEZETEK 2023. ÉVI TÁMOGATÁSÁRA.

Támogatásra olyan miskolci székhelyű, Miskolc város közigazgatási határain belül működő – szociális, fogyatékosügyi jellegű feladatokat ellátó – jogi személyiséggel rendelkezők pályázhatnak, akinek cégbírósági vagy más nyilvántartási kötelezettségük van és nyilvántartott tevékenységi körükbe tartozik a pályázatban feltüntetett cél. Továbbá az alábbi kritériumoknak megfelelő nyugdíjas szervezetek:

  1. Miskolc Megyei Jogú Városban működő, nyugdíjasokat tömörítő, érdekeiket képviselő, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozó civil szervezetek, melyek céljában, tevékenységi körében szerepel az idős korosztály támogatása, segítése, számunkra közösségi programok szervezése.
  2. Miskolci székhelyű intézmények, amennyiben a pályázat céljának megfelelő tevékenységet is végeznek.

A pályázók a támogatást működési költségeikre, pályázati önrészként és szakmai programokra igényelhetik.

A pályázat témája: Elsősorban hátrányos helyzetbe került családokat támogató programok, munkanélküli problémák, drog- és szenvedélybetegek kezelését, hátrányos és veszélyeztetett gyermekeket, fogyatékos személyeket, időseket és szociálisan rászorultakat segítő programok szervezése és lebonyolítása.

A pályázat beadási határideje: 2023. június 12.

A részletes pályázati kiírás és a kötelezően kitöltendő pályázati adatlap a www.miskolc.hu honlapról letölthető, valamint a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Főosztály Szociális és Köznevelési Osztályán (Miskolc, Városház tér 8.) beszerezhető.

Csatolmányok