Közérdekű 2023. január 25.
Nem maradnak felügyelet és programok nélkül a diákok a pedagógussztrájk idején

Alternatív tanórákkal és a diákoknak kínált hasznos időtöltéssel segíti Miskolc MJV Önkormányzata és a Miskolc Holding Zrt. egyes tagvállalatai, illetve a helyi kulturális intézmények egy része a január 31-ére tervezett pedagógussztrájk miatt az iskolától távolmaradó diákokat.

A fiatalok aznap ingyenesen látogathatják a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, az intézmény pedig igény esetén zoopedagógust is biztosít számukra kísérőnek.

Ugyancsak ingyenesen léphetnek be január 31-én a diákok a Herman Ottó Múzeumba, ahol órás bontásban egyszerre három iskolai osztályt tudnak majd fogadni a reggel 8 és délután 2 óra közötti időszakban. Igény esetén a Miskolci Galéria épületét is megnyitják számukra.

A miskolci art-mozikat üzemeltető CINE-MIS Kft. ingyenes filmvetítéssel várja a fiatalokat, a MiReHu Nonprofit Kft-nél a cég interaktív oktatóterme, a MIKOM Nonprofit Kft-nél pedig a Miskolc Televízió, a minap.hu és a Miskolci Napló szerkesztősége nyitja meg előttük kapuit.

A II. Rákóczi Ferenc könyvtár izgalmas könyvtárbejárással készül, a Művészetek Házában rendhagyó történelemórát és ahhoz kapcsolódóan 30-30 percben hangszer- és fegyverbemutatót tartanak majd, az MVK Zrt-nél a tömegközlekedési vállalat járműparkjával ismerkedhetnek meg a fiatalok, a MIHŐ Kft. Muhi utcai telephelyén pedig környezetvédelmi témájú osztályfőnöki órát tartanak majd.

Veres Pál Miskolc MJV polgármesterét levélben kereste meg a pedagógussztrájk kapcsán segítséget kérve a Függetlenek SZIVE, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Akciószövetség és a Padtársak civil közösség, a városvezető kezdeményezésére erre reagálva állították össze az önkormányzat intézményei és cégei a diákok számára elérhető programokat.