Városháza
Önkormányzat
Sajtó 2021. július 20.
Művészeti Iskola energetikai korszerűsítése

Az Önkormányzat - többek között - 228,31 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával újítja fel a Csengey G. u. 10. szám alatt található épületet. Az épület energetikai korszerűsítése, akadálymentesítése a TOP-6.5.1-19-MI1-2020-00001 azonosító számú „Miskolc, Művészeti Iskola energetikai korszerűsítése” című projekt részeként valósul meg.

A projekt célja a 3530 Miskolc, Csengey Gusztáv u. 10. alatti épület energetikai korszerűsítése.

A korábban középiskolának helyet adó épület évek óta kihasználatlanul, üresen áll. Az Önkormányzat új funkcióval szeretné megtölteni Miskolc belvárosának ezen emblematikus épületét. A felújítást követően az épületben kerül elhelyezésre a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium, valamint a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. irodahelyiségei.

A beruházás során - a helyi védettségére való tekintettel - megvalósul a homlokzati nyílászárók cseréje az eredeti megjelenésnek megfelelően, az épület utólagos belső oldali hőszigetelést, a lábazati fal utólagos hő-és vízszigetelést kap. Sor kerül továbbá a teljes fűtési rendszer és a villamos hálózat korszerűsítésére, valamint az akadálymentes előírásoknak megfelelően lift, akadálymentes főbejárat, mosdó és parkoló kerül kialakításra.

Az épület infrastrukturális fejlesztése kormányzati támogatásból történik, továbbá a teljes épület felújításhoz még szükséges önerőt az Önkormányzat biztosítja.

A beruházás várhatóan 2022 márciusában készül el.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett a Széchenyi 2020 program TOP-6.5.1-19 azonosító számú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásának keretében valósítja meg a „Miskolc, Művészeti Iskola energetikai korszerűsítése” című és TOP-6.5.1-19-MI1-2020-00001 azonosító számú projektet, a támogatás összege 228 309 905 Ft