Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 20.
Megszakadt a DVTK Jegesmedvék győzelmi sorozata

Megszakadt a DVTK Jegesmedvék győzelmi sorozata, miután szerda este a HK Dukla Trenčín legyőzte Glen Hanlon csapatát. A hazaiak egy szerencsés góllal szerezték meg a vezetést, a második harmad elején azonban Galanisz egyenlített. Ezt követően Spankovic és Sojčík talált be Vay kapujába, majd Mikula egy üres kapus góllal állította be a végeredményt.

A 10 napos szünet után újult erővel és nagy lendülettel kezdték a találkozót a csapatok. Az első percben egy kimaradt miskolci helyzet után a hazaiak is helyzetbe kerültek, ami során Vay kapujába került a korong. A kapuvasról kipattanó korong a gólvonal elé esett le, amire Vay csapott le először, a hazaiak támadója pedig a kapus kesztyűjével együtt juttatta a korongot a kapuba. A játékvezetők rövid videózás után érvénytelenítették a találatot. Folytatódott a lüktető játék, mindkét oldalon adódtak helyzetek. A 10. percben Radivojevič lépett ki a védők között és egyedül vihette a korongot a kapura, de lövését Vay egy szép spárgával védeni tudta. Egy perccel később egy rendkivül szerencsés találattal megszerezte a vezetést a tavalyi döntős csapat. Svec a pálya széléről tört be a kapu elé, a menteni igyekvő Crawford pedig Vasra ütötte a korongot, ami így a hálóba került. A játékvezetők a videóbíró segítségével adták meg a találatot, hiszen a kapu is elmozdult az akció során, de csak azután, hogy a korong átjutott a gólvonalon (1-0). Pár perc elteltével Galanisz lekészítése után Somogyi egyenlíthetett volna, de lövését bravúrral védte Valent. A harmad zárásaként Harrisont lökték hátulról a palánkra, ami után kisebb dulakodás alakult ki, a játékvezetők pedig páros kiállítást ítéltek.

A középső játékrész így négy a négy elleni játékkal indult, majd miután mindkét csapat kiegészült megszületett az egyenlítő találat. Galanisz a saját térfeléről indulva lépett be a támadó harmadba, ahol Miskolczinak passzolt, majd a visszakapott korongot fonákkal továbbította a kapuba (1-1).  A gól után fölénybe került a szlovák együttes, ami a lövések számában mutatkozott meg, Vaynak több védenivalója is akadt. A mérkőzés felénél újabb szerencsés gólt szerzett a hazai csapat, Pardavy lövése felpattant Vay Ádámon, épp Spankovic elé esett le, akinek  második lövésre a hosszú felső sarokban kötött ki (2-1). Két perccel később következhetett az első létszámfölényes játékhelyzet is Svec kiállítása után, de a lehetőségek ellenére nem született meg az újabb egyenlítő találat. Ezt követően Magosi is két perces büntetés kapott, az emberelőny alatt pedig egy hazai lövés a kapuvason csattant. A harmad hátralévő részében a Jegesmedvék irányították a játékot, helyzeteket is kialakítottak, de az eredmény nem változott.

A harmadik harmadban újra fordult a játék képe is Peter Oremus csapata került fölénybe, a játék a miskolci térfélen folyt. Az 51. percben Radivojevič a támadóharmadban szerzett meg egy korongbedobást, majd Luža lőtt a kékvonalról, lövése kipattant Vayról épp Sojčík elé, aki fonákkal a kapuba lőtt (3-1). A harmadik hazai gól után hiába támadott Glen Hanlon csapata, a hazaiak stabilan védekeztek és kevés lehetőséget engedtek ellenfelüknek. Két perccel a vége előtt Vay helyére mezőnyjátékos érkezett a felzárkózás reményében, de újabb gólt Mikula szerzett, aki a félpályáról talált az üresen maradt kapuba (4-1).

Tipsport Liga

32. forduló

2018. december 19. 

HK Dukla Trenčín - DVTK Jegesmedvék 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Pavol Demitra Štadión, 2.131 néző, játékvezetők: Milan Novák, Milan Adamec, Oto Durmis, Martin Krajcik

HK Dukla Trenčín: Valent (Šimko) – Krejči, Bohunický, Rýgl, Holenda, Luža, Frühauf, Bokros, Spankovic, Radivojevič, Sojčík, Hecl, Varga, Bartovič, Sádecký, Pardavý, Hudec, Dlouhy, Mikula, Švec, Luhovy, Vezetőedző: Peter Oremus

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Milam, Gőz, Szirányi, Slovák, Láda, Kulmala, Pance, Vas. Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Galanisz, Ritó, Hajós, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon.

(www.dvtk.eu)