Élet a városban
Sport
Sport 2019. február 14.
Liptószentmiklósról hozott 3 pontot a DVTK Jegesmedvék

Kiváló védekezéssel fontos három pontot hozott el február 13-án, szerdán, Liptószentmiklósról a DVTK Jegesmedvék a Tipsport Liga 50. játéknapján. A gól nélküli első harmad után Magosi Bálint szerezte meg a vezetést, majd Žiga Pance duplázta meg az előnyt a 44. percben. A két gólra nem érkezett válasz, így Vay Ádám idénybeli hetedik kapott gól nélküli mérkőzését zárta, amivel egyedül vezeti a kapusok rangsorát ebben a statisztikai mutatóban.

A szerdai találkozón visszatért a csapatba sérüléséből Ritó László és Hajós Roland, így újra négy támadósorral rohamozta az ellenfél kapuját Glen Hanlon gárdája. A mérkőzés első percei tapogatózó játékot hozott, viszonylag kevés helyzet alakult ki a kapuknál. Szűk hat perce játszottak a felek, amikor Láda Balázs saját kapuja előterében eltalálta ütőjével Marek Uram arcát, ezért 2+2 perces büntetést kapott. A négy perc emberhátrányt tökéletes védőmunkával sikerült átvészelni. Több sikeres blokkot is bemutattak a védők és Vay Ádám is magabiztosan hárított minden próbálkozást.  A 11. percben újabb kiállítás következett, Žiak ült ki a büntetőpadra két perc erejéig. Ez a létszámfölény is kihasználatlan maradt. sőt a legnagyobb lehetőség a liptószentmiklósi csapat előtt adódott, amikor Varga szerzett korongot saját kékvonalán, de szólója végén Vay védte a lövését.

A második harmadból még három perc sem telt el, amikor egy remek támadás végén megszületett a találkozó első gólja. Alexis Loiseau a félpályánál vette át a korongot, a palánk mellett megindult, majd a kapu elé játszotta a játékszert. Magosi Bálint lendületből érkezett és közelről a kapu felső sarkába továbbított. A játékvezetők videón visszanézték az esetet, de megállapították, hogy nem korcsolyáról került a kapuba a korong, így megadták a találatot (0-1). A következő cserében Milam mentett nagyot a védekező harmadban, az ismétlésnél pedig Vay Ádám védett bravúrosan. Ezt követően kiegyenlített csata folyt a jégen, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 34. percben Lištiak lökte palánkra Gőz Balázst a sarokban, aminért 2+10 perces büntetést kapott. Az emberelőny alatt Vas és Pance is betalálhatott volna, de a Dukla Trencintől érkezett Šimko nagyokat védett. Alig, hogy kiegészült a hazai csapat, Gőz Balázs kapott két perces büntetést, de az emberhátrányt gond nélkül sikerült kivédekezni.

A záró játékrész áthúzódó vendég létszámfölénnyel indult, ami kihasználatlan maradt. A 44. percben viszont újra Šimko kapujába került a korong. Ziga Pance nagyszerű kiugrása után védett Šimko, de a szlovén csatár összeszedte a kipattanót a sarokban, majd a kapu elé fordult és kilőtte a hosszú sarkot (0-2). A folytatásban szinte csak vendég lehetőségeket láthattunk, a legaktívabb játékos Ziga Pance volt, aki a 48. percben duplázhatott volna. Három perccel később Somogyi kiállítása miatt emberhátrányban védekeztek a Jegesmedvék, ami alatt Vas János szólója jelentette a legnagyobb lehetőséget. A mérkőzése vége előtt másfél perccel időt kért Anton Tomko és mezőnyjátékost küldött a jégre a kapusa helyett, de ez sem segített a hazaiakon. A DVTK Jegesmedvék Vay Ádám szonbeli hetedik shutoutjának is köszönhetően fontos három pontot hozott el Liptószentmiklósról és továbbra is versenyben van a rájátszást érő hatodik pozícióért.

Tipsport Liga

50. forduló

2019. február 13. 17:00

MHk 32 Liptovský Mikuláš - DVTK Jegesmedvék 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Liptószentmiklós, Titan Arena, 965 néző, játékvezetők: Tomáš Orolin, Vladimír Snášel, Matúš Stanzel, Ľudovít Šoltés

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Šimko (Kislistyn) - Kuráli, Suchy, Nádašdi, Nemec, Bača, Mezovský, Fereta, Števuliak, Ro. Huna, Ri. Huna, Sukel, Varga, Tamáši, Uram, Nechaj, Uhrík, Lištiak, Žiak, Oško, Vybiral, Vezetőedző: Anton Tomko

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Vojtkó, Ritó, Hajós, Albert, Vezetőedző: Glen Hanlon

Glen Hanlon: - A mérkőzés elején nem találtuk annyira a ritmust, de ez érthető egy közel két hetes szünet után. A gól után feljavultunk és a harmadik harmadban kifejezetten jól játszottunk. Vay Ádám ismét remekelt a kapuban, valamint Ziga Pance is remek formában tért vissza, szép gólt lőtt. Nagyon örülök az értékes idegenbeli sikernek.

(Forrás: www.dvtk.eu)