Közérdekű 2023. szeptember 20.
Lezárások és forgalomváltozás a Miskolci Piknik idején

A háromnapos programsorozat (2023. szeptember 22 – 24.) miatt Miskolc belvárosában számos helyen ideiglenes forgalmi rend lép életbe. A változással érintett közutak és közterületek a következők: Hunyadi János utca, Városház tér, Széchenyi István utca, Patak utca, Erzsébet tér, Kossuth Lajos utca, Kandia utca, Csizmadia köz, Szinva-terasz, Szemere Bertalan utca.

A forgalomkorlátozások idején átmenetileg több közúti jelzőtáblát is kihelyeznek, egyes táblákat pedig érvénytelenítenek. Ahol szükséges, a forgalmat a Miskolci Önkormányzati Rendészet, indokolt esetben pedig a Miskolci Rendőrkapitányság a helyszínen irányítja majd.

 

Részletek:

 

Hunyadi János utca, Bartók Béla tér, Dayka Gábor utca, Patak utca

2023. szeptember 22. 6:30-tól szeptember 24. 21:00-ig
A Hunyadi János utca 2. sz. térségében a mozgáskorlátozottak részére fenntartott várakozóhelyeket a Bartók Béla tér irányában áthelyezik.
A Hunyadi János utcai TAXI megálló a Dayka Gábor utcára kerül át.
A Hunyadi János utcát a Széchenyi István utca felé, a Bartók Béla térnél lezárják. A behajtási engedéllyel rendelkezők, valamint a rendezvény időtartamára behajtásra jogosultak forgalmát a MIÖR irányítja. 

2023. szeptember 22. 6:00-tól szeptember 24. 21:00-ig
A Bartók Béla téren a jobbra kanyarodó sávot átmenetileg megszüntetik.
A Patak utcai fizetős parkolót (Városház téri „kavicsos parkoló”) a Patak utcánál lezárják.

Uitz Béla utca – Csengey Gusztáv utcai csomópont

2023. szeptember 20. 18:00-tól szeptember 24. 21:00-ig.
A Csizmadia-közt és a Kandia utcát az Uitz Béla utca csatlakozásoknál lezárják.
A behajtási engedéllyel rendelkezők (NAV és NYUFIG parkolót használók), valamint a rendezvény időtartamára behajtásra jogosultak forgalmát a MIÖR irányítja.
A fizetős parkolóhelyeket nem lehet majd használni.

Szemere Bertalan utca – Villanyrendőr
2023. szeptember 22. 6:30-tól szeptember 24. 21:00-ig.
Lezárják a Szemere Bertalan utcának az Arany János utca – Széchenyi István utca közötti szakaszát, ez érinti a Nagy Imre utca Kazinczy Ferenc utca csatlakozását is.  

Kazinczy Ferenc utca, Nagy Imre utca, Déryné utca
2023. szeptember 22. 6:30-tól szeptember 24. 21:00-ig.
A Régiségvásár idejére lezárják a Kazinczy Ferenc utcának a Régiposta utca – Széchenyi István utca közötti szakaszát, a Nagy Imre utcáról a Kazinczy Ferenc utcára történő kihajtás tilos lesz, és az útcsatlakozást is (dufart) lezárják.
A behajtási engedéllyel rendelkezők, valamint a rendezvény időtartamára behajtásra jogosultak forgalmát a MIÖR irányítja. 

Széchenyi István utca – Szentpáli utcai csomópont
2023. szeptember 23-án az MVK Zrt. üzemkezdetétől szeptember 24. 21:00-ig.
A Corvin utcáról a Széchenyi István utcára, a villamospótló autóbuszok jobbra kanyarodása érdekében megszüntetnek egy sávot a Szentpáli István utcában, az Arany János utca és a Széchenyi István utca közötti szakaszon.

 

A szervezők a forgalmi változások miatt a közlekedők fokozott odafigyelését, türelmét és megértését kérik.