Élet a városban
Sport
Sport 2019. február 15.
Két kameruni játékossal erősített a DVTK

Két kameruni játékossal erősödött a DVTK. Ismaïla Ousman a középpályán, Yannick Ndzoumou pedig a védelem közepén vethető be. Mindkét labdarúgó vasárnap érkezett Diósgyőrbe, és egész héten a csapattal készültek. Az edzéseken mutatott teljesítményükkel meggyőzték a Fernando Fernández vezette szakmai stábot, majd csütörtökön késő este aláírták szerződésüket is.

- Két tehetséges fiatal kameruni játékost igazoltunk, akikben nagy lehetőség van - kezdte Tajti József, a DVTK sportigazgatója. - Mind a ketten gyorsak, technikailag képzettek. Úgy gondolom, hogy egy rövid akklimatizáció után nagy erősségei lehetnek a csapatnak.

 

Ismaïla Ousman

Névjegy

Vezetéknév: Ousman
Keresztnév: Ismaïla
Születési idő: 1997. június 17.
Születési hely: Yaoundé (Kamerun)
Állampolgárság: kameruni
Magasság: 177 cm
Poszt: középpályás

Sikerei

U20-as válogatott (Kamerun)

- Boldog vagyok, hogy itt lehetek, annak pedig külön is örülök, hogy ennyire barátságosan fogadtak a klub munkatársai és a csapattársak - folytatta Ismaïla Ousman. - A DVTK egy remek klub ahhoz, hogy fejlődhessek és egy kiváló kiinduló pont lehet számomra, hogy olyan karriert futhassak be, amilyenről mindig is álmodtam. Ám ehhez először Diósgyőrben kell jó teljesítményt nyújtanom, mindent el fogok követni, hogy ez sikerüljön. Sok szép győzelmet akarok ünnepelni a klubbal és a játékommal szeretném boldoggá tenni a szurkolókat.  

Yannick Ndzoumou

Névjegy

Vezetéknév: Ndzoumou
Keresztnév: Yannick
Születési idő: 1996. május 18.
Születési hely: Yaoundé (Kamerun)
Állampolgárság: kameruni
Magasság: 189 cm
Poszt: védő

Sikerei

U17-es válogatott (Kamerun)
U20-as válogatott (Kamerun)

- Nagyon izgatott vagyok, hiszen ez az első alkalom, hogy kipróbálhatom magam külföldön –tette hozzá Yannick Ndzoumou. - Külföldiként sosem könnyű egy idegen országban, de ez alatt a pár nap alatt is úgy érzem, mintha egy új családot kaptam volna, mindenki nagyon kedves és segítőkész. Szeretném a legjobbamat nyújtani, hogy bebizonyítsam, érdemes volt leszerződtetni. Nagy élmény lesz játszani ebben a csodálatos arénában, remélem, hogy a drukkerek hamar megkedvelnek majd.

(Forrás: www.dvtk.eu)