Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 07.
Hazai pályán nyertek a Jegesmedvék

Küzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot január 6-án, vasárnap este, hazai pályán a DVTK Jegesmedvék egüttese. A Tipsort Liga 39. fordulójában rendezett találkozón két hazai hátvéd is betalált, névszerint Crawford és Gőz, de mindkét gólra érkezett válasz. A hajrában azonban Žiga Pance is a hálóba lőtt, ami a győzelmet jelentette. 


 A hazai csapat soraiból ezúttal Vas, Hajós és Ritó hiányzott, azonban először lépett jégre a DVTK Jegesmedvék felnőtt csapatában a 17 éves, saját nevelésű Lövei Dávid. A találkozó első perceiben folyamatos játék alakult ki a jégen, kevés játékmegszakítással, így gyorsan pörögtek a másodpercek. Kapuralövések tekintetében a vendégek voltak aktívabbak, de Vay magabiztosan hárított minden kísérletet. Az első komolyabb lehetőség Magosi előtt adódott, akinek a 7. percben egy cserén belül 3 lehetősége is adódott a gólszerzésre. Egy perccel később az első kiállítás is megszületett, Bača gáncsolta Vojtkót, de a két perces emberelőny kihasználatlan maradt. A következő helyzetre a 13. percig kellett várni, amikor Somogyi került szembe a Kislistynnel, azonban lövése elkerülte a kaput, majd két perccel később Pance szólója maradt ki. Folytatódott a hazai lehetőségek sora, hiszen Láda lövése után a gólvonalról mentett egy vendég védő, majd ezután Uhrík lökte palánkra Crawfordot, így újabb miskolci emberelőny következhetett. Mindössze egy percig tartott a létszámfölény ugyanis Somogyit is a büntetőpadra küldték a játékvezetők. A harmad utolsó cseréjében a kiállításból visszatérő Somogyi adott nagyszerű passzt a támadást követő Crawfordnak, aki egy igazítás után pontos lövéssel lőtt a kapuba jobb oldalába (1-0).

   A második harmadban az eddiginél is nagyobb sebességben játszottak a csapatok, és a helyzetek száma is megnőtt. Négy perce játszottak a felek a középső játékrészben, amikor Huna hagyott kihasználatlanul egy lehetőséget. Az akció végén Szirányi kapott két perces büntetést, ami alatt Vay két nagy védést is bemutatott. A játék ezen szakaszában is több lövés érkezett Vay kapujára, de a miskolci ellentámadásokban is bőven akadt lehetőség. Mindkét kapus magabiztosan védett, kevés korong pattant ki róluk. A 34. percben Galanisz kiállítását jegyezhettük fel, ami szintén kihasználatlan maradt.

   A harmadik játékrészből mindössze 73 másodperc telt el amikor megszületett az egyenlítő találat, Nádašdi a kék vonalról lőtt kapura, Vay előtt pedig jól takartak a csatárok, így a korong a jobb kapuvasról a hálóba pattanhatott (1-1). Öt perc múlva visszaállt az egy gólos hazai vezetés, Harrison kapu mögül visszatett korongját Gőz lőtte laposan a hosszú alsóba (2-1). Ezt követően Miskolczi ziccerét védte bravúrral Kislistyn, majd a két cserével később ismét egyenlített a liptószentmiklósi csapat, akik Somogyi kiállítása miatt emberelőnyben játszhattak. Kuráli az alapvonalról centerezett, a korong pedig Vay testéről a kapuba pattant (2-2). A folytatásban mindkét csapat előtt adódott lehetőség a vezetés megszerzésére, újabb gólt pedig a mérkőzés hajrájában Ziga Pance lőtt. Egy szép korongkihozatal után a szlovén csatár csuklóból leadott lövéssel talált a rövid felsőbe (3-2). Két perccel a végső dudaszó előtt ismét Pance volt a főszereplő, aki elkorcsolyázott Kislistyn mögött, a kapus pedig elesett, így a hátralévő időt emberhátrányban kellett töltenie a hazai csapatnak. Anton Tomko időt kért, és lehozta kapusát, így hat vendég játékos támadott négy védő ellen, de újabb találat már nem született, a DVTK Jegesmedvék mindhárom bajnoki pontot begyűjtötte.

 

Tipsport Liga

39. forduló

DVTK Jegesmedvék - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3-2 (1-0, 0-0, 2-2)

Miskolci Jégcsarnok, 1.015 néző, játékvezetők: Peter Lokšík, Ondrej Kalina, Michal Orolin, Daniel Konc

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Milam, Gőz, Láda, Kulmala, Galanisz, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Vojtkó, Lövei, Vezetőedző: Glen Hanlon

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kislistyn (Holly) - Kuráli, Suchy, Nádašdi, Bača, Mezovský, Lendák, Nemec, Fereta, Kriška, Ro. Huna, Ri. Huna, Varga, Tamáši, Uram, Piatka, Števuliak, Sukel, Oško, Uhrík, Žiak, Vezetőedző: Anton Tomko

Strenk Hunor: - Küzdelmes, nem túl szép mérkőzésen vagyunk túl, ahol a legfontosabb, hogy begyűjtöttük a három pontot. Minden játékos nagyot harcolt és maximálisan odatette magát. Pozitívumként három fontos dolgot emelnék ki a mai találkozóból. Örülök, hogy két védőnk is góllal tudott hozzájárulni a sikerhez. A második, hogy bemutatkozott a csapatban saját nevelés játékosunk Lövei Dávid. 17 évesen egy ilyen erős ligában szerepelni említésre méltó. Utoljára pedig meg kell említenem, hogy ebben a nehéz helyzetben, amikor sérülések és betegségek hátráltatnak minket, fontos volt, hogy újra győztesként zárjunk egy meccset.

Anton Tomko: - Sajnos a mai már sorozatban a harmadik olyan mérkőzésünk, amit szoros csatában veszítettünk el. Jó tempóban indult a meccs, mindkét oldalon voltak lehetőségek, de a harmad végén kaptunk egy elkerülhető gólt. A második játékrészben sok helyzetünk volt, de Vay remekül védett. Sikerült kétszer is egyenlítenünk de a végén Pance eldöntötte a meccset. Nem voltunk ma rosszabbak az ellenfelünknél, de sajnos pontot nem tudtunk szerezni.

(Forrás: www.dvtk.eu)