Élet a városban
Sport
Sport 2021. február 27.
Három miskolci judós a prágai European Open tatamiján

Három kontinens huszonhárom országának kétszáznyolcvankét cselgáncsozója vesz részt a Prágában, február 27-én,  szombaton kezdődő European Open-versenyen.  rangos viadalon a Miskolci VSC három sportolója, Kriza Anna, Sáfrány Péter és Tóth Apor is tatamira léphet.

A 28 tagú magyar csapatot a férfiak szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor kíséri. A fiatalok közül kilencen legalább egyszer álltak már dobogón utánpótlás-világversenyen. A legnagyobb erőt talán a 90 kilogrammosok között képviselik a magyar ifjak, ebben a kategóriában ugyanis az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland, valamint az egyaránt  Miskolci VSC-t képviselő,junior Eb-harmadik Sáfrány Péter és a szintén junior Eb-bronzérmes Tóth Apor képviseli hazánkat.

- Szinte elengedhetetlen, hogy ilyen sokan szerepeljünk Prágában, mivel az utánpótláskorúak egyetlen nemzetközi viadalon sem tudnak szerepelni - fogalmazott  Pánczél Gábor. -  Gyakorlatilag az összes résztvevő ország hasonlóan gondolkozik, mint mi, rengeteg fiatal felnőttet neveztek. Ily módon olyan erős is lehet ez az esemény, akár az U23-as Európa-bajnokság, de erről csak utólag tudok nyilatkozni. Azt szeretném látni, hogy jó úton haladunk: erőnlétben, állóképességben és technikailag egyaránt előrelépést konstatálnék. Emellett természetesen azt remélem, minél több éremmel tér haza a csapat.

A nők szövetségi kapitánya, Toncs Péter a következőképpen tekint az European Open-viadalra: - Ha a mezőny összetétele nem változik nagyban az előzetes nevezésekhez képest, akkor kiváló erőfelmérő lesz a prágai . − Pont arra jó, hogy az utánpótláskorúak mindinkább beleszokjanak a felnőttkategóriába; segíti azt, hogy zökkenőmentesen alakuljon a felzárkózásuk. A felnőtt másodvonalnak és az U23-asoknak tökéletesek az Openek. Ezúttal három huszonhárom év alatti lány képviseli a magyar színeket: az ifjúsági világbajnok Varga Brigitta, az ifivébé-bronzérmes Kriza Anna (MVSC-Miskolci Sportiskola) és Kármán Andrea. Közülük az 52 kg-ban érdekelt Anna a legfiatalabb, ő remek tapasztalatszerzési lehetőség áll. Andreának és Brigittának jó erőfelmérő lesz a mostani, akár kiemelkedő eredményt is elérhet.

(Forrás: www.nso.hu)