Élet a városban
Sport
Sport 2019. június 11.
Guzi Blanka bronzérmes lett a junior Európa-bajnokságon

A junior lányok döntőjében Guzi Blanka, a miskolci Swimming Penthatlon Club versenyzője beronzérmes lett a lengyelországi Drzonkowban megrendezett korosztályos öttusa Európa-bajnokságon. A további két döntőbe jutott magyar lány közül Kovács Eszter 12., Starka Luca pedig 31. lett. Ezzel a magyar lánycsapat negyedik helyen végzett.

“Kovács Eszter és Szarka Luca, két fiatal ifjúsági első és másodéves versenyzők – számolt be Kállai Ákos női szövetségi kapitány- a junior Eb még nem a valódi közegük.” Ennek ellenére, a szakvezető szerint is remekül versenyeztek a lányok. Eszter itt elért eredménye rendkívül biztató a jövőre nézve.

“Érzésem szerint Luca ezen a versenyen túl magasra tette a mércét és nem tudott fejben stabil maradni, kissé szétesett minden számban. Viszont határozott elvárásom volt felé, hogy a kombinált szám alatt – ha már a lovaglás így sikerült- ne hajtsa túl magát, hiszen rögtön ezután indul az ifjúsági Eb-re Kaunasba, ahol szüksége lesz az erejére.” Lucának a junior Eb-n a lovaglással gyűlt meg a baja, de a kapitány szerint a körülményekhez és a lóhoz képest így is nagyon határozottan vitte végig a pályát.

Guzi Blanka a váltóversenyen is részt vett az elődöntő és döntő mellett. Kállai elmondása szerint ilyen hosszú versenyt még nem csinált, de mind fizikálisan mind mentálisan végig magabiztos maradt. “A vívását és a víváson mutatott elképesztő precizitását szeretném kiemelni. Pontosan betartotta az edzői instrukciókat, melyeket versenyközben építette készségszintre. A többi számban is maximálisan hozta a tőle elvártat. A lovaglás után valójában a harmadik volt a lehetséges legjobb hely, amit elérhetett, hiszen az orosz és az olasz lány óriási előnyre tettek szert. Nagyon örülök ennek a fantasztikus teljesítménynek, és bár a lovaglás miatt a csapat lemaradt a bronzról, úgy gondolom, ez volt az elvárható legjobb eredmény.”

(Forrás: www.penthatlon.hu)