Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 09.
Egy pontot hozott Gyetváról a DVTK Jegesmedvék

   A Tipsport Liga 49. fordulójában, január 8-án egy pontot szerzett a DVTK Jegesmedvék Gyetván. A kedd esti találkozó első két harmadában nem született gól, majd Kulmala megszerezte a vezetést az 53. percben. 39 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Hodgson egyenlített, miután a játékvezetők hosszas videózás után érvényesnek találták a gólját. Ezt követően a büntetőlövésekre maradt a döntés, ahol a 12.körben Valent döntötte el a plusz egy pont sorsát.

   A gyetvai találkozót három csatársorral és hét védővel kezdte meg Glen Hanlon csapata, ugyanis Vas, Hajós és Ritó sérülés miatt még nem volt bevethető állapotban. Lendületesebben kezdte meg a mérkőzést a piros mezben játszó vendég csapat, a korong jóval több időt töltött a gyetvai harmadban. Az első öt perc után 1-6 volt a kapuralövések aránya, Kulmala és Miskolczi két-két veszélyes lövését is bravúrral védte Zalivin. Hét perc játék után kezdett kapura is veszélyesen játszani a hazai csapat, Chovan és Hraško lövése találta el Vay kapuját, aki magabiztosan hárította a kísérleteket. A 13. perc elején Crawford lövésénél Magosi elé került a korong, de a csapatkapitány próbálkozása is elakadt a kapusban. Három perc múlva megszületett a találkozó első kiállítása, Valent kapott két perces büntetés magas bottal való játékért. Az emberelőny alatt Galanisz, Kulmala és Pance helyzete is kimaradt, a két perces létszámfölény alatt 7 lövést is hárított Zalivin. Fél perccel a harmad vége előtt Crawford ült ki a büntetőpadra, így öt a négy ellen fejezték be az első 20 percet a csapatok.

   A második játékrész egy áthúzódó hazai emberelőnnyel kezdődött, ami kihasználatlan maradt, egyenlő létszámban pedig a játék képe változatlan maradt. A miskolci csapat neve mellett jóval többet kísérletet jegyezhettünk fel, de a gyetvai ellentámadásokban is meg volt a lehetőség a gólszerzésre. Ilyen támadást láthattunk a 25. percben, amikor egy korongszerzés után Hodgson lőtt éles szögből kapura. Két cserével később Magosit küldték a bütnetőpadra a játékvezetők. Az öt a négy elleni játék legnagyobb lehetősége Kulmala nevéhez fűződött, aki az ellenfél térfelén szerzett korongot, majd szólója végén a kapu mellé lőtt. A folytatásban a gyors játék ellenére a helyzetek elmaradtak, egészen a harmad végéig kellett várni az újabb gólszerzési lehetőségre. Előbb Jendrol és Murček lövését védta Vay, majd újra Kulmala volt a főszereplő, amikor egy kapusról kipattanó korong épp a finn csatár elé került, de lövését egy hazai védő a gólvonalon blokkolni tudta.

   A harmadik harmad első öt percében a Jegesmedvék birtokoltál többet a korongot, majd a 46. percben előbb Milam kapott két perces kiállítást, ezután rögtön Harrison lökte palánkra ellenfelét, amiért szintén 2 perces büntetést kapott. A játékvezető döntését Tomás Slovák nem hagyta szó nélkül, ezért 10 perces fegyelmit kapott a hátvéd. A kiállítások következtében közel másfél percig öt a háromban játszottak a csapatok, de az emberhátrányos védekezés kíválóan működött, így nem született meg a vezető találat.Az 53. percben Miskolczi indításával Magosi lépett ki a védők között, akik csak szabálytalanul tudták megállítani a csapatkapitányt. Az emberelőnyt 16 másodperc alatt gólra is váltotta a miskolci csapat. Szép korongjáratás után Galanisz lőtt középről, a korong átcsorgott a kapuson és leghamarabb Kulmala reagált, aki a kapuba továbbította a játékszert (0-1). Egy perc sem telt el a gól után, amikor Hodgson kiállítása miatt újabb emberelőny következett, de ezúttal kihasználatlan maradt a létszámfölény. A hátralévő percekben nagy nyomás alá került Vay kapuja, aminek eredményeként előbb Gőz került a kiállítás sorsára, majd Josef Turek időt kért és lehozta kapusát. Így hat mezőnyjátékos támadott négy védő ellen és bő fél perccel a rendes játékidő vége előtt Puliš centerezése után Vay kapujába pattant a korong. A játékvezetők hosszasan nézték vissza az esetet, végül úgy döntöttek, hogy nem Hodgson korcsolyája volt az utolsó érintés, így megadták a találatot. Nyolc másodperccel a vége előtt Ziga Pance lövését bravúrral védte Zalivin, következhetett a hosszabbítás.

    A három a három elleni ráadás rendkívül nyílt játékot hozott, mindkét csapat eldönthette volna a plusz pont sorsát, de egyik félnek sem sikerült gólt szereznie, így a büntetőlövések döntöttek.

   A rávezetések első négy köre egy-egy találatot hozott, majd az ötödik körben Puliš és Harrison is betalált. Egészen a 12. körig bravúrral védtek a kapusok, majd Milam büntetője kimaradt, Valent a kapuba lőtt. A csatár rávezetése során úgy tűnt, hogy visszafele haladt a korong, ezt Magosi szóvá is tette, de végül a játékvezetők érvényesnek ítélték a találatot, így a gyetvaiakhoz került a plusz egy pont.

Tipsport Liga

49. forduló

HC 07 Detva - DVTK Jegesmedvék 2-1 b.u. (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

Gyetva, Zimný Stadión, 334 néző, játékvezetők: Peter Jonák, Vladimír Goga, Peter Rojik, Daniel Konc

HC 07 Detva: Zalivin (Petrík) - Chovan, Betker, Hraško, Jendrol, Fekiač, Gachulinec, Šimon, Ščurko, Murček, Puliš, Fekiač, Žilka, Hodgson, Tibenský, Gašpar, Kral, M. Chovan, Surový, Valent, Vezetőedző: Josef Turek

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján ) - Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Milam, Gőz, Láda, Kulmala, Pance. Galanisz, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

Josef Turek: - A mai nap remek teljesítményt nyújtottunk. Ugyan nem lőttünk sok gólt, de védekezésben jól dolgoztunk és a kapusunk is jól védett. A csapat erejét mutatja, hogy a hajrában bekapott gól után fel tudtunk állni. A büntetőlövések a szerencsén is múlnak és ma mi voltunk a szerencsésebbek. Örülök a győzelemnek és annak, hogy lassan kezd beérni a munkánk, hiszen sorozatban öt mérkőzést nyertünk meg.

Glen Hanlon:  - Jól kezdtük a mérkőzést, az első harmadban 17 kapuralövésünk volt, de mégsem tudtunk betalálni. Akár 2-3 góllal is vezethettünk volna a meccs során, de ismét nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. El kellett volna döntenünk a találkozót a rendes játékidőben és amiért ezt nem tettük meg az ellenfelünk emberelőnyben megbüntetett minket az utolsó percben. A büntetőlövések során a hazai csapat szerencsésebb volt, gratulálunk nekik a győzelemhez.

(Forrás: www.dvtk.eu)