Élet a városban
Sport
Sport 2019. február 16.
Büntetőkkel nyert Miskolcon az Érsekújvár

A DVTK Jegesmedvéknek ötödik alkalommal már nem sikerült legyőznie a HC Nové Zámkyt, ugyanis a két csapat február 15-i,  péntek esti találkozóját az érsekújváriak büntetőlövésekkel megnyerték. A mérkőzés 4. percében Šimun szerezte meg a vezetést, majd a 32. percben Láda Balázs egyenlített. A rendes játékidőben nem esett több gól, a rávezetéseknél pedig Pospišil döntötte el a plusz egy pont sorsát.

A nagy tétnek megfelelően az első perctől kezdve komoly sebességgel játszottak a csapatok és hamar odaértek a kapuk elé. A 2. percben Magosi és Fábry került helyzetbe, majd egy perccel később Milam kapott két perces büntetést testreütésért. A létszámfölényt 6 másodperc alatt gólra is váltotta az érsekújvári együttes. Egy korongbedobás után Kudla passzolt Šimunnak, aki kapásból a hálóba lőtt (0-1). Ez a találat nem törte meg a hazai lendületet és Kulmala veszélyeztetett egy cserével később. A 7. percben Gőz és Hatala kiállítása miatt négy a négy ellen játszottak a felek, ami tovább növelte az amúgy is gyors tempót. Öt perccel később következett az első miskolci emberelőny, ami során Magosi és Galanisz lövésénél is bravúrra volt szüksége Košarišťannak. A harmad végén az indulatok vették át a főszerepet, előbb a vendég kapus kapott két percet akadályozásért, majd Urban is a kiállítás sorsára jutott, így öt a háromban folytathatták a felek, sőt Šimun és Kudla 10-10 perces fegyelmi büntetést kapott. 14 másodperccel Pance és Ordzovensky dulakodott egymással az érsekőjvári kapu előtt, amiért páros kiállítás lett a jutalmuk.

A második harmad ugyan olyan nagy tempóban folyt, mint az első, ráadásul a kapuralövések száma is megnőtt. A játékot Glen Hanlon csapata irányította, de Košarišťan rendre megfogta a próbálkozásokat. A 26. percben folytatódott a kiállítások sora, előbb Galanisz, majd Bajtek is két percet kapott. A két kimaradt emberelőny után egy percet játszottak egyenlő létszámban a csapatok, amikor megszületett az egyenlítő találat. Pance remek centerezésébe Láda Balázs ért bele, a korong pedig a kapuba jutott (1-1). A harmad hátralévő részében a játék is kiegyenlített lett, sok kemény ütközéssel tarkítva. Negyven perc játék után a kapuralövések aránya 17:14 volt a hazai csapat javára.

A harmadik harmadban óriási küzdelem, parázs ütközések és feszült légkör volt a jégen. Érezhető volt, hogy egy esetleges újabb találat mekkora jelentőséggel bírhat, ezért az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektettek a csapatok a védekezésre. A kevés játékmegszakításnak köszönhetően folyamatosan pörögtek a másodpercek. Fegyelmezettebbek lettek a felek, így nem alakult ki létszámfölényes játékhelyzet, öt az ötben küzdöttek a csapatok. Az utolsó öt percben mindkét kapunál kimaradt egy-egy óriási helyzet, így következhetett a ráadás.

A hosszabbításban sokat korcsolyázott a hat jégen lévő mezőnyjátékos, de kevésszer próbálkoztak kapuralövéssel. Másfél perccel a ráadás vége előtt Košarišťan tartotta meccsben nagy védésével csapatát. Ezt követően egy támadóharmadbeli korongbedobás előtt Glen Hanlon időt kért, de újabb gól nem született, következhettek a rávezetések.

A második körben Galanisz és Zboril is belőtte a saját maga büntetőjét, a negyedik körben pedig Pospišil volt eredményes, amivel megnyerte a meccset csapata számára. Bár nagyot küzdöttek Glen Hanlon tanítványai, a plusz egy pontot az érsekújváriak szerezték, amivel megerősítették hatodik helyüket a tabellán.

Tipsport Liga

51.forduló

2019. február 15. 18:30

DVTK Jegesmedvék - HC Nové Zámky 1-2 b.u. (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.315 néző, játékvezetők: Vladimír Snášel, Martin Korba, Ľudovít Šoltés, Martin Jobbágy

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Vojtkó, Ritó, Hajós, Albert, Vezetőedző: Glen Hanlon

HC Nové Zámky: Košarišťan (Kristín) - Zatko, Hain, Novák, Ordzovensky, Kudla, Hatala, Andersons, Henderson, Jurik, Zboŕil, Ruckay, Šimun, Urban, Bajtek, Štrauch, Hruška, Pospišil, Rogoň, Fábry, Ondursek, Vezetőedző: Milan Jančuška

Glen Hanlon: - Igazán jó hokimeccset láthattak a szurkolók. Jól játszottunk, ahogy ellenfelünk is, de sajnos az emberelőnyös játékunk nem működött megfelelően. Az érsekújváriak belőtték az emberelőnyüket, mi pedig nem, ami döntőnek bizonyult. Büszke vagyok a csapatomra, mert jól küzdöttünk.

Milan Jančuška: -A nagy tét ellenére egy jó meccset játszottunk, mindkét csapat jól játszott, valamint a kapusok is kimagasló teljesítményt nyújtottak. Sok kiállítást kaptunk, de mindet ki tudtuk védekezni. A ligában nekünk az egyik legjobb az emberhátrányos védekezésünk. Nagyon örülök annak, hogy két pontot szereztünk Miskolcon, nem sok csapat képes győzelemmel távozni innen. 

(Forrás: www.dvtk.eu)