Élet a városban
Sport
Sport 2021. január 04.
Bajnoki érmekért tekernek az Egyetemvárosban

Magyarország 2020/2021-es cyclocross országos bajnokságának január 10-én, vasárnap Miskolc ad otthont. A HOTE Sportegyesület által megrendezendő IV. DECATHLON Borsodcross keretében a 11 évesektől kezdve a szeniorokig minden korcsoport képviselői kerékpárra pattanhatnak.

A tiszaújvárosi Lehmann Csongor bronzérmet nyert a december végén, Budapesten rendezett Magyar-kupa  elit futamában.

2021. január 10-én - a 2019-es évet követően - ismét Miskolc ad otthont a téli kerékpáros szakág, a cyclocross országos bajnokságnak. A Dovák Dávid főrendező által koordinált  eseményt, az eddigi években megszokott helyszínen, az Egyetemvárosban rendezik meg. A Körcsarnok környezetében kialakított izgalmas pályán összesen 18 kategóriában hirdetnek majd magyar bajnokot. A legnagyobb figyelemmel kísért futamok a női, illetve férfi elit versenyek lesznek. Előbbiben rajthoz áll a világkupákon brillírozó - legutóbb Belgiumban és Hollandiában szakági versenyen győzedelmeskedő regnáló bajnok, Vas Kata Blanka, az uraknál pedig számos külföldi idegenlégiós mellett 39 évesen újra a piros-fehér-zöld mezért küzdhet Búr Zsolt, korábbi többszörös magyar bajnok. Ott lesz a versenyen a Tiszaújvárosi Triatlon Klub csapata is, élén a 2 hete, Budapesten, az elit kategóriában bronzérmet nyert Lehmann Csongorral, aki alap sportágában junior világbajnok, U23-as vb-ezüstérmes. Csongi klubtársai közül ott lesz az elitben szintén top10-es helyezést elért Lehmann Bence és Orosz Gergő, valamint az U19-ben 5. Kovács Gyula és a 10. helyen zárt Vágási Zoltán.

A COVID által előidézett kihívások alól ez a szakág sem képez kivételt. A versenyt zártkapus környezetben, a biztonsági és egészségügyi előírások szigorú betartása mellett rendezik meg. A szurkolók tehát ezúttal nem biztathatják kedvenceiket a helyszínen, ugyanakkor a tervek szerint online élőben is nyomon követhető lesz a bajnoki címekért folyó versenyfutás. Minden egyéb részletről az esemény Facebook oldalán, vagy a www.hotesport.hu  honlapon lehet tájékozódni.