Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 21.
Aluinvent DVTK: biztos siker a Cegléd ellen

 

Az  NB I-es női kosárlabda bajnokság 11. fordulójában az Aluinvent DVTK december 20-án este a Cegléd gárdáját fogadta a Generali Arénában, ahol a gyengébb első negyedet követően fokozatosan javítva játékán, végül biztosan győzedelmeskedett ellenfele felett.

Elrontott akciók és elhibázott dobások után majd másfél percet kellett várni az első pontokra, melyeket Mokango ért el büntetőkből. Több mint két és fél minutára volt szüksége a vendégeknek, hogy betaláljanak, Dongue tette ezt meg. Medgyessy egy pontja után Dongue megduplázta pontjainak számát és Kobolák is pontosan célzott (3-6). Škorić palánk alólija és Mokango büntetői újra vezetéshez juttatták a DVTK-t, de a Cegléd zsinórban szerzett hat pontja hazai időkérést eredményezett (7-12). Kobolák sikeres betörésére Mokango válaszolt, majd Medgyessy duplájára Gorjanácz szórt egy triplát és Böröndy is betalált. Mokango középtávolijával jött közelebb a Diósgyőr, a játékrész vége előtt 13 másodperccel Šulčiūtė szenvedett súlyosnak tűnő bokasérülést (13-19). 

Szabó Fanni remek tempójával kezdődött a második negyed, majd négy ceglédi pontot hat diósgyőri követett, Škorić és Medgyessy célzott pontosan. Nem csoda, hogy jött is a vendégcsapat időkérése (21-23). Az agilisan játszó Kobolák és Popović kosaraival folytatódott a játék, sőt, Dongue bevágott egy hármast is, újra megugrottak tehát a kék mezesek (21-30). A negyed közepén Medgyessy ajándékozta meg Mokangot egy forintos labdával, a kongói center nem is hibázta el a ziccert, a túloldalon azonban a fiatal Révész Luca szerzett hárompontos kosarat. Walker-Kimbrough is megszerezte végre első pontját, majd Böröndy és Medgyessy kosárváltása jött a sorban (26-35). A hazaiak amerikai bedobójának meg is jött a kedve, hiszen csinált gyorsan egy sikeres 2+1-es akciót, majd Zele hozta közelebb ellenfeléhez a csapatát (31-35). A szerbek percei következtek, Popović középtavolijára Škorić reagált egy 2+1-essel, erre a ceglédiek 33-asa szórt egy triplát (34-40). A félidő hajrája a DVTK-é volt, Kányási remek asszisztja után Zele, majd egy labdaszerzést követő megindulás végén Medgyessy dobott ziccert, abszolút nyílttá téve a mérkőzést (38-40). 

Jól kezdődött a második félidő. Egy-egy kimaradt támadást követően Maja Škorić előbb egyenlített, majd a következő akcióból újra megszerezte a vezetést a csapatának. A Cegléd nem találta a ritmust, három és fél percre volt szükségük ahhoz, hogy betaláljanak a negyedben, de a hazai csapat is sokat rontott ebben a periódusban (42-42). A holtpontról a vendégek mozdultak el hamarabb Kobolák hármasával, Mokango válaszolt a palánk alól. Szabó Fanni büntetőivel folytatódott a játék. A 26. perc végén Swanier pontozódott ki a vendégektől, majd a magas játékosok domináltak mindkét oldalon, Mokango, Dongue és Kobolák szereztek centergólokat (51-49). A negyed utolsó másfél percében két jó Medgyessy-büntetőt, majd az ő remek asszisztját követően Mokango közelijét jegyezhettük fel, a ceglédiek részéről Böröndy szerzett palánkos tempót. A ceglédi időkérés után még Kányási is megörvendeztette a drukkereket egy szép dobással, így hatpontos előnnyel fordultak a záró felvonásra a csapatok (57-51). 

Az utolsó felvonásban is folytatódott a sok hibával tarkított, „zaklatott” játék, több mint másfél percet kellett várni, mire Dongue eredményes volt büntetőkből. Walker-Kimbrough hármasa idegnyugtató hatású volt a hazai csapat és a szurkolói számára, majd ugyanő egy ziccert is jól tett fel a következő támadás végén, ellépett ellenfelétől a DVTK (62-53). A ceglédi időkérés után is lendületben maradt a Diósgyőr, Shatori mutatott be egy szép szerelést, aztán Škorić szép középtávolija következett, Kobolák szépített. Medgyessy nem hibázta el a büntetőit, Kiss és a másik palánknál Dongue az egyiket igen (67-56). A folytatásban Mokango és Škorić növelte a piros-fehérek előnyét, négy perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés (71-56). A hajrát kontrollálta a DVTK, Kobolák középtávolijára Walker-Kimbrough négy pontja volt a válasz. A fiatal Kiss Angelika majd Eperjesi Nóri is akcióból volt eredményes, amire Kobolák reagált a túloldalon, kialakítva ezzel a találkozó végeredményét (79-61). 

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 11. forduló

Aluinvent DVTK - VBW CEKK Cegléd 79-61 (13-19, 25-21, 19-11, 22-8)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezető: Frányó Péter, Balogh Gyula, Győrfy Ruben.
Aluinvent DVTK: Medgyessy 15, Walker-Kimbrough 13/3, Škorić 15, Kiss 3, Mokango 21. Csere: Kányási 2, Šulčiūtė, Zele 4, Szabó F. 4, Eperjesi 2. Vezetőedző: Cziczás László.
Cegléd: Popović 10/3, Révész B. 2, Swanier 4, Kobolák 19/3, Dongue 14/3. Csere: Gorjanácz 3/3, Révész L. 3/3, Böröndy 6., Filipowicz, Király. Vezetőedző: Peter Jankovic.

Cziczás László: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Nagyon idegesen kezdtük a találkozót, kimaradtak a könnyű dobások, emiatt mély gödörbe kerültünk. A szünet jól jött, utána összekaptuk magunkat és megnyertük a mérkőzést. Ettől függetlenül nem tudok maradéktalanul örülni a sikernek, hiszen Egle Šulčiūtė súlyos sérülést szenvedett, valószínűleg az egész bajnokságra el is veszítettünk. Minden szurkolónak kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

Peter Jankovic: - Gratulálok a Diósgyőrnek de a saját csapatomnak is, hiszen egy erős ellenféllel szemben szépen helytálltunk harminc percen keresztül. A negyedik negyedre elfogyott az erő, így megérdemelt a hazaiak sikere.

(Forrás: www.dvtk.eu)