Élet a városban
Sport
Sport 2021. január 25.
A Poprád otthonából pont nélkül tértek haza a Jegesmedvék

A szlovák bázisú Tipsport Liga nemzetközi jégkorongbajnokság, január 24-éi, vasárnapi játéknapján a DVTK Jegesmedvék a 6. percben már 2–0-ra vezetett a HK Poprad otthonában, a találkozót mégis a hazaiak nyerték meg 5–3-ra, ezzel a DVTK immár sorozatban négy vereségnél jár, ráadásul a legutóbbi 11 bajnokijából csupán egyet tudott megnyerni.

Remekül kezdtek a vendégek, gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, ám a második találatot követően 55 másodperc múlva szépített a szlovák gárda. Matej Palocko a 23. percben beütötte saját maga és csapat második gólját, aztán a játékrész derekán emberelőnyben már a hazaiak vezettek, és a különbség tovább nőtt a fordulás előtt. Ebben a húsz percben 19–2 volt a kapura lövési mutató a Poprád javára.

A záró játékrészben a hátvéd Wehrs Kevin másodszor is eredményes volt, ám a szlovákok ismét 55 másodperc múlva visszaállították a kétgólos előnyüket.

A DVTK december 22-én ugyan nyerni tudott Poprádon, de azóta 11 mérkőzésen csak egyszer diadalmaskodott, 10-szer viszont kikapott. A sorozatban négy vereség, valamint a Besztercebánya vasárnapi sikere azt jelenti, hogy a 29 pontos miskolciak lecsúsztak a 11., már nem rájátszást érő helyre, míg a Banská Bystrica 31 pontjával feljött a tizedik pozícióba.

Tipsort Liga, Alapszakasz
HK Poprad (szlovák)–DVTK Jegesmedvék 5–3
 (1–2, 3–0, 1–1)
Poprád, zárt kapuk mögött. V: Korba, Loksík, Stanzel, Frimmel (szlovákok)
POPRAD: Hamerlík
Drgon (1), Ulrych – SEIGO, DALHUISEN – Kramár, Erving – Hudec (1), Jevos
Svitana (1), Skokan 1, Hascák – Mesár (1), BJALONCÍK (2), Livingston 1 – Vandas 1, Zagrapan, Handlovsky (1) – Hajnik (1), MATEJ PALOCKO 1, MATÚS PALOCKO 1 (1)
Edző: Peter Mikula
DVTK Jegesmedvék: Adorján A.
Wehrs 1, Bukor – Láda B., Kiss D. – Vojtkó (1), SZIRÁNYI B.
Rokaly Sz., Vas J. (1), Osterberg (1) – Csányi, Galanisz, MAGOSI B. 1 – Turbucz (1), FLICK 1, Anderson (1) – Miskolczi, Páterka, Révész
Edző: Dave Allison
Dave Allison: - A meccs elején sikerült meglepni az ellenfelet, jó mentalitással kezdtünk, kontroll alatt tartottuk a korongot és műküdtek azok a dolgok, amiket előzetesen megbeszéltünk. Azonban ez csak a második harmad kezdetéig tartott, ekkor ismét előjött az egyik nagy problémánk. Elkezdtük eladni a korongokat a védekező és semleges harmadban, amivel magunkra húztuk az ellenfelet. A folytatásban nem lőttünk eleget kapura, ugyan Magosi még a kapuba tudott találni, de a kevés kapuralövés miatt nem volt igazán nagy esélyünk a pontszerzésre. 

(Forrás: www. nemzetisport és www.dvtk.eu)