Élet a városban
Sport
Sport 2021. január 25.
A Paks otthonában nem ment a Diósgyőrnek

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában, január 24-én, vasárnap a Paks az első félidőben kétgólos előnyre tett szert. A második félidőben Mirko Ivanovski büntetőjével zárkózott a vendég DVTK, majd egyre jobban beszorította a hazaiakat, a végén Goran Milović már középcsatárt játszott. Benne volt az egyenlítés lehetősége a meccsben, de végül pont nélkül tér haza a Diósgyőr.

OTP Bank Liga 17. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)

Paks, Paksi FC Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Karakó Ferenc (Albert István, Horváth Róbert; Iványi Zoltán, Zierkelbach Péter).
PFC: Rácz G. - Lorentz, Böde, Szabó J. - Osváth, Haraszti, Papp K., Bognár I., Bertus  - Sajbán M., Hahn J. Vezetőedző: Bognár György.
DVTK: Antal -  Grgić, Milović, Hegedűs J., Soldo - Márkvárt, Živulić - Hasani, Rui Pedro, Grozav - Dražić. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Rui Pedro helyett Suljić, Živulić helyett Max, Hasani helyett Ivanovski, Sajbán M. helyett Nagy R., Haraszti helyett Kulcsár D. mind a 46., Bognár I. helyett Szakály D. és Hahn J. helyett Ádám a 65., Hegedűs J. helyett Marin és Grozav helyett Molnár G. a 72., Osváth helyett Bognár D. a 88. percben.
Sárga lap: Živulić a 13., Zarko Zekulić a 18., Sajbán a 37., Osváth az 59., Böde a 64., Max a 67., Rácz a 70., Milović a 76., Nagy R. és Bognár György a 80., Lorentz a 90. percben.
Gólszerző: Papp K. (1-0) a 32., Grozav (2-0, öngól) a 44., Ivanovski (2-1) a 70. percben. 

Kulcspillanatok

32. perc: A bal oldali hazai beadást röviden risztázták a védők, Bognár közeli lövését Antal nagy bravúrral védte, a labda éppen az egyértelmű lesen álló Papp Kristóf elé pattant, aki egy lépésről a kapuba kotorta azt, 1-0

44. perc: Hazai szöglet jobbról, Bertus beadásába a rövid oldalon Grozav fejjel hajszálnyit belecsúsztatott, ami megzavarta a középső embereket, és a labda a kapuba jutott, 2-0

70. perc: Márkvárt passzával Dražić lépett ki, a 16-oson belül Rácz szabálytalanokodott vele. Mirko Ivanovski állt a labda mögé, és nagy erővel a kapu közepébe lőtt, 2-1

Bognár György: -  Borzasztó színvonalú mérkőzést láttam, az eddigi leggyengéb játékunkat nyújtottuk, a cserék sem segítettek. Nem tudtunk labdát szerezni az ellenfél térfelén, nem is tudtuk ott tartani. Jobb nyerni, mint veszíteni, de egy ilyen színvonalú mérkőzés százszor jobban megvisel, mintha jó játékkal kikaptunk volna. Nem fogom visszanézni a találkozót, még az összefoglalót sem.
A DVTK jó felfogásban, nyíltabban játszott, mint az FTC ellen, ez a jövőjük. Nem az ellenfél miatt játszottunk rosszul, mi nem tudtuk a saját játékunkat játszani. 
 

Zoran Zekić: - Két hete boldog lettem volna, ha megígéri valaki, hogy az első két mérkőzésen 3 pontot szerzünk, de most nem vagyok az. 
Ma két ellentétes félidőt láttunk. Az elsőben a hazaiak jobban játszottak, agresszívebben és támadóbbak voltak, mi pedig rengeteg labdát veszítettünk különösen a támadó zónában, a lecsorgókat nem szedtük össze, és két szöglet után is gólt kaptunk, mert nem koncentráltunk kellőképpen. Az első félidő után legszívesebben lecseréltem volna a teljes csapatot magamat is beleértve, mert egyáltalán nem voltunk meccsben. A cserékkel azt szerettem volna elérni, hogy nagyobb nyomás alá helyezzük az ellenfelet. A szünet után már jobb volt, de nem elég jó ahhoz, hogy győzzünk, vagy pontot szerezzünk.
Tudtuk, hogy rövid időn belül két mérkőzést játszunk, így emiatt nem panaszkodhatunk. Jól felkészültünk a Paks ellen, azonban a ma látott teljesítmény nem elég, ennél több kell a folytatásban.

(Forrás: www.dvtk.eu)