Élet a városban
Sport
Sport 2020. január 22.
A Nagymihály elvitte a pontokat a Népkertből

A Tipsport Liga  január 21-i, keddi játéknapján a hét játékosát nélkülöző DVTK Jegesmedvék egygólos vereséget szenvedett a HK Dukla Michalovce ellen. A népkerti Jégcsarnokban megrendezett mérkőzésen két saját nevelésű fiatal, Galajda Zsombor és Mattyasovszky Gergely bemutatkozott a felnőtt csapatban.

A keddi összeállításból hiányzott Vas, Rodman, Miskolczi, Vojtkó, Beauvillier, Részegh és Lövei, viszont a mérkőzésen bemutatkozott két saját nevelésű fiatal, Galajda Zsombor és Mattyasovszky Gergely és a kölcsönből visszatért Kiss Dániel is jégre lépett. A találkozó első perceiben hazai rohamokat láthattunk, Galanisz és Harrison is veszélyes lövést adott le a kapura. A harmad feléhez közeledve Magosi lépett ki a védők közül, de végül utolérték, majd ugyan ebben a cserében a vendégek is kialakítottak egy nagy helyzetet. Két perccel később a nagymihályi kapunál tört ki egy kisebb verekedés, aminek két-két páros kiállítás lett a vége. A folytatásban megszületett a találkozó első találata, Kiss Patrik kapu mögül visszatett korongja Gőz Balázshoz került, aki a felső sarokba lőtt (1-0). Nem sokáig tartott az előny, Hancak lövésébe Korhonen tette bele az ütőjét, a korong pedig a kapu oldalába vágódott (1-1). Az első harmadba még egy kimaradt hazai emberelőny fért bele.

Hegedüs Levente, a házigazdák  ifjúsági olimpiai bajnok játékosa dobta be a korongot a második harmad előtt. (Fotók: Szabó Krisztián)

A második játékrész elején ismét hazai létszámfölény következett, ami során Jesse Dudás találta telibe a kapuvasat. Két perccel később egy sikertelen felszabadítás után Lalancette elé került a korong, aki közelről megszerezte a vezető találatot (1-2). A gól után visszavette a játék irányítását a piros mezben játszó hazai csapat. Galanisz kihagyott helyzete után Beach szólója is kimaradt. A folytatásban állandósult a mezőnyfölény, de az egyenlítő találat nem született meg.

A harmadik harmadban folytatódott a gyors, lendületes hoki. Mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek. A kevés játékmegszakítás miatt gyorsan pörögtek a percek. 10 perccel a rendes játékidő vége előtt egy páros kiállítás miatt négy a négy ellen játszottak a csapatok, majd Tavoda kétperces büntetése következett. A létszámfölény alatt ismét nagy nyomás alá került Trencan kapuja, mindhiába. A hajrába érve Galajda kapott kétperces büntetést, így 120 másodperccel közelebb tudott kerülni a vendég csapat a győzelemhez. Az utolsó percben Marcel Rodman időkéréssel próbálkozott, ám végül a nagymihályi csapat begyűjtötte a 3 pontot és a szezonban először sikerült győznie a DVTK Jegesmedvék ellen.

Tipsport Liga

42.forduló

2020. január 21. 18:30

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Ingema Michalovce 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Miskolci Jégcsarnok, 890 néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Martin Korba, Martin Smrek, Lukas Beniac

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Szirányi, Harrison, Galanisz, Magosi - Láda, Dudás, Vandane, Tousignant, Beach - Gőz, Kiss D., Farkas, Ritó, Kiss P., Galajda, Mattyasovszky, Vezetőedző: Marcel Rodman

HK Dukla Ingema Michalovce: Trencan (Surák) - Hancak, Ventela, Korhonen, Lalancette, Spilár, Pukka, Mesikammen, Hricina, Galambos, Maslonka, Tavoda, Vorobyev, Safaraleyev, Linet, Gilák, Chalupa, Simun, Hvila, Vezetőedző: Miroslav Chudy

Marcel Rodman: - Úgy gondolom, hogy tisztességesen helytálltunk a mai meccsen. A szezon során most volt a legtöbb hiányzónk, de ez nem lehet kifogás. Két fiatal tehetségünk élete első felnőtt meccsét játszhatta, ami nagy mérföldkő a karrierjükben. Küzdöttünk, harcoltunk és szerintem többet érdemeltünk volna a vereségnél. A játékunkban a negatívum az volt, hogy az emberelőnyök során nem voltunk hatékonyak, nem szereztük meg azokat a "piszkos" gólokat, amikre szükségünk lett volna. Megpróbáljuk kiemelni a pozitívumokat ebből a meccsből.

(Forrás: www.dvtk.eu)