Élet a városban
Sport
Sport 2021. március 06.
A Diósgyőr megosztozott az MTK-val a pontokon

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában, március 5-én,pénteken, az első félidőben nem esett gól a DVTK - MTK mérkőzésen, pedig mindkét csapat több nagy helyzetet is kialakított. A második félidő is ugyanúgy nézett ki, hatalmas helyzetek mindkét oldalon, de Marko Malenica és Milan Mijatović is sorra mutatta be a bravúrokat. Mindkét csapat nyerhetett volna, végül a DVTK és az MTK is egy pontot szerzett.

OTP Bank Liga 25. forduló

Diósgyőri VTK - MTK Budapest 0-0

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Iványi Zoltán (Buzás Balázs, Csatári Tibor; Vad II István, Urbán Eszter).
DVTK: Malenica - Grgić, Milović, Hegedűs J., Pikk - Živulić, Max - Dražić, Suljić, Grozav - Ivanovski. Vezetőedző: Zoran Zekić.
MTK: Mijatović - Ikenne-King, Perković, Nagy Zs., Herrera - Dimitrov, Kata, Mezei - Varga R., Miovski, Schön. Vezetőedző: Michael Boris.

Csere: Mezei helyett Cseke az 58., Perković helyett Varju a 67., Grozav helyett Roshi a 69., Dimitrov helyett Prosser és Miovski helyett Bíró a 77., Ivanovski helyett Vaněček a 81., Suljić helyett Iszlai a 90+1. percben.
Sárga lap: Herrera a 21., Ivanovski a 22., Perković az 54., Dimitrov az 56. percben.

Zoran Zekić: - A ma esti mérkőzésen voltak egészen jó időszakaink, amikor helyzeteket alakítottunk ki, az utolsó húsz percben viszont nagyon sok hibát vétettünk, a középpályán a rossz passzokat megszerezte az MTK, és kedvére kontrázhatott, amiből több gólt is lőhettek volna. A szünetben arról beszéltünk, hogy a középpályán túl sok a fölösleges passz, ahelyett, hogy az ellenfél letámadásának kivédése érdekében forgatnánk az oldalakat. A második félidő jól kezdődött, Mirko Ivanovski kétszer is százszázalékos ziccerbe került, amit sajnos kihagyott. Tíz perc után feljött az MTK, ekkor már nem maradt elég erőnk a korábbihoz hasonló játékra. A legnagyobb problémánk a helyzetkihasználás hatékonysága, hiába alakítunk ki most már sok helyzetet, ha azok sorra kimaradnak. Mivel nem lőttünk gólt, emiatt idegesebbek lettek a játékosok, amit meg tudok érteni, de nyugodtan könnyebb gólt lőni. Az FTC ellen két hatalmas ziccert hagytunk kihasználatlanul, ma sem találtunk be. Hiába küzdött a csapat keményen, a futball alapigazsága, hogy gól nélkül nem lehet nyerni, ezért ezen kell sürgősen változtatni. Csak akkor tudunk felzárkózni a mezőnyhöz, ha hiszünk magunkban, bátrak vagyunk, küzdünk a végsőkig. Ígérem, az utolsó nyolc meccsen mindent megteszünk ezért a klubért, ezért a városért!

(Forrás: www.dvtk.eu)