Élet a városban
Sport
Sport 2021. március 10.
Deák-Bárdos Mihály visszatért Diósgyőrbe, de maradt a Sportiskolában

Regionális fejlesztési vezetőként tért vissza Diósgyőrbe Deák-Bárdos Mihály, Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes, négyszeres olimpikon birkózó,aki egyenlőre megtartja szakmai vezetői állását is a Miskolci Sportiskolában.

- Isten hozott újra Diósgyőrben! Milyen érzés?
- Nagyon örülök neki, hogy visszatérhettem oda, ahonnan elindultam, 1985-ben csatlakoztam először a DVTK-hoz, ekkor igazolt le a birkózó szakosztály és innen indultam el a hosszú útra. Most úgy érzem, hogy visszatértem. A DVTK vezetése az elmúlt időszakban felismerte, hogy a diósgyőri hagyományokra támaszkodva újból multisport klubbá kell alakítani a DVTK-t. Szeretném megköszönni mindenkinek, köztük a klubvezetésnek is, hogy újra itt lehetek, hiszen az egyik nagy álmom vált azzal valóra, hogy Diósgyőrben vezetőként dolgozhatok. Tudom, hogy a labdarúgás a legnépszerűbb, hiszen én is minden meccsen kinn vagyok, és számomra a birkózás a legkedvesebb, de a DVTK nem csak ezt a két sportágat jelenti. Az elmúlt időszakban a legnagyobb vidéki multisport klubbá vált az egyesület, azért érkeztem, hogy még tovább fejlődjünk, és eredményesebbek legyünk, akár új sportágak bevonásával is. Az a célom, hogy a régióból még több sportoló csatlakozzon a DVTK-hoz.

- Mi az elsődleges feladatod? Mi lesz a korábbi munkáiddal?
- Jelenleg a Miskolc Sportiskola szakmai vezetője vagyok, ez a munkám is megmarad, azon fogok dolgozni, hogy a DVTK és az MSI közötti együttműködés a jövőben még erősebb legyen. Társadalmi munkában 2020-tól ellátom a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség elnöki tisztségét is, ami nagyon nagy büszkeséggel tölt el. Az elsődleges feladatom az lesz, hogy a régió iskoláival és a tankerületek vezetőivel, valamint a városi és regionális sportszervezetekkel tartsam a kapcsolatot. Ezen kívül minden olyan munkából kiveszem majd a részem, ami a DVTK SE sportágait erősíti, népszerűsíti. Sportágválasztókat és nyári táborokat is fogunk szervezni a gyerekeknek. Nem ismeretlen számomra egyébként ez a kiemelt egyesületi modell, hiszen gyerekként Diósgyőrben, és amikor a Vasasban sportoltam, ott is hasonlóan sok sportág élt és lélegzett együtt.

- Hogy látod öt év múlva a DVTK-t, mint sportegyesületet?
A fejlesztésnek két pillére van. Az egyik a létszám, hiszen szeretnénk minél több helyi fiatalt bevonzani a sportágainkba, a másik pedig az eredményesség, hiszen a versenysportnak ez a legfőbb fokmérője. Ha öt év múlva újra leülünk beszélgetni, akkor bízom benne, hogy lesz majd olyan versenyzőnk, aki kijutott az olimpiára, hiszen 2012-ben én voltam az utolsó, aki diósgyőri színekben olimpián vettem részt. Idén is több sportolónk esélyes erre, szurkolunk is nekik nagyon, de az az egyik fő cél, hogy a 2024-es olimpiára minél több diósgyőri sportoló jusson ki.

(Forrás: www.dvtk.eu)