Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Stadion Sport Tagóvoda energetikai korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Stadion Sport Tagóvoda energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-16-MI1-2017-00001 azonosító számú projektje keretében a 3534 Miskolc, Stadion utca 47/a. szám alatt található óvoda épületének energetikai korszerűsítése valósul meg, mellyel az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, valamint az épület üzemeltetési- fenntartási költségeinek csökkentése a cél. 

A projektről
A projekt során önkormányzati tulajdonban lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése valósul meg, melynek eredményeként a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése érhető el. 
Az épület egészére (oldalfalak és tető) utólagos külső hőszigetelés kerül. A meglévő és megmaradó lapostető és attikafal utólagos vízszigetelése is megtörténik, valamint a lábazat javítása és festése 2 rétegben. A beruházás keretén belül megtörténik a homlokzati nyílászárók (ajtók, ablakok) cseréje fehér színben, 5 légkamrás műanyag profilból, hőszigetelt üvegezéssel. 
Az épületben megújul a fűtési és villámvédelmi rendszer, valamint az épület tető felületére napelem táblákat szerelnek fel. A projekt akadálymentesítést is magában foglal a terv szerinti rámpák építésével, és az épületen belül egy akadálymentes WC-t alakítanak ki.
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelkezik Fenntartható Energia Akciótervvel (SEAP). A Covenant of Mayors (Európai Polgármesterek Szövetsége) által elvárt 20 %-os szén-dioxid megtakarítási vállalást a város korábban már teljesítette. A további intézkedéseknek köszönhetően a CO2-megtakarítás várható értéke 40 % lesz, ami duplája a SEAP-ban rögzítetteknek.
A fejlesztés által létrejön egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energia felhasználásának jelentős részét.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2023.06.30.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 99 618 455 Ft
Támogatási intenzitás 100%