Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Mátyás király úti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ energetikai korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Mátyás király úti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-16-MI1-2017-00017 azonosító számú projektje keretében a Miskolc, Mátyás király utca 15. szám alatt található Családsegítő és Gyermekjóléti Központ épületének energetikai korszerűsítése valósult meg. A fejlesztéssel az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, valamint az épület üzemeltetési- fenntartási költségeinek csökkentése volt a cél. 

A projektről

A projekt során önkormányzati tulajdonban lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése valósult meg, melynek eredményeként a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését értük el. 
A beruházás során megtörtént az épület utólagos hőszigetelése, valamint a meglévő és megmaradó lapos tető is utólagos hő –és vízszigetelést kapott. Megtörtént a homlokzati nyílászárók (ajtók, ablakok) cseréje, továbbá a szükséges helyeken a lábazat javítására és festésére is sor került. Az épületben megújult a fűtési és villámvédelmi rendszer, az intézmény tetejére napelemeket telepítettünk. Az akadálymentesítést is szem előtt tartásával rámpák kerültek kialakításra, illetve az épületen belül akadálymentesített WC került kialakításra.
A fejlesztés által egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jött létre, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával fedezni tudja saját energia felhasználásának jelentős részét.

A projekt megvalósítás befejezése 2021.09.30.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 94 093 597 Ft
Támogatási intenzitás 100%