Városháza
Önkormányzat

Miskolci Csodamalom Bábszínház energetikai fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Miskolci Csodamalom Bábszínház épületének energetikai fejlesztése” című TOP-6.5.1-15-MI1-2016-00005 jelű projektje keretében a Miskolci Csodamalom Bábszínház épületének korszerűsítését valósította meg. 

 A projektről

A projekt célja volt az épület energetikai korszerűsítése, mellyel egy korszerűbb, a mai igényeknek megfelelő energiafogyasztású épület jött létre, ami nagyban hozzájárul a Miskolc Megyei Jogú Város közintézményei által felhasznált energia igények csökkenéséhez, ezáltal csökken a kibocsájtott CO2 éves mennyisége.

Az épület felújítása során a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kaptak, illetve sor került modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárók cseréjére is. Megújult a fűtési és szellőztetési rendszer és az épület tetején egy napelemes rendszer épült. 

A fejlesztés által létrejött egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét.

A projekt tényleges fizikai befejezése 2017.11.30.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 173 958 837 Ft
Támogatási intenzitás 100%