Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Margaréta Bölcsőde energetikai korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Margaréta Bölcsőde energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-16-MI1-2017-00015 azonosító számú projektje keretében a 3532 Miskolc, Bokréta út 1. szám alatt található bölcsőde épületének energetikai korszerűsítése valósult meg, mellyel az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, valamint az épület üzemeltetési- fenntartási költségeinek csökkentése volt a cél.

A projektről

A projekt során önkormányzati tulajdonban lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése valósult meg, melynek eredményeként a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését értük el.

Az épületre utólagos hőszigetelő homlokzati rendszer került, valamint a meglévő és megmaradó lapos tetőnek is megtörtént az utólagos víz –és hőszigetelése. A beruházás keretén belül a homlokzati nyílászárók (ajtók, ablakok) cseréje megtörtént, továbbá foltokban a lábazat javítására és festésére is sor került. Az épületben megújult a fűtési rendszer és az intézmény tetejére napelemek kerültek. Az akadálymentesítést is szem előtt tartja a projekt, a terv szerint rámpák, az épületen belül akadálymentesített WC került kialakításra.

A fejlesztés által létrejött egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energia felhasználásának jelentős részét.

A projekt megvalósítás befejezése 2021.06.21.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 227.215.387 Ft
Támogatási intenzitás 100%