Városháza
Önkormányzat

Győri kapui orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Győri kapui orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Győri Kapui Orvosi Rendelő Infrastrukturális  Fejlesztése” című TOP-6.6.1-15-MI1-2016-00004 jelű projektje keretében a Győri kapui orvosi rendelő korszerűsítését valósítja meg. 

A projektről

A Győri kapu 99. szám alatti házi orvosi rendelő négy körzetet: a 77-es, 78-as, 79-es és 80-as körzetet ellátó rendelő. Az épület az ötvenes évek végén épült, épületszerkezetei elavultak, felújításra szorultak. Sem az energetikai sem az akadálymentesítési előírásoknak nem felelt meg.

A projekt célja a rendelő teljes infrastrukturális fejlesztése. A beruházás magában foglalja az intézmény festését, burkolását, az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, valamint sor kerül az épületgépészet és elektromosság korszerűsítésére is. A rendelőhöz vezető lépcsőn való feljutást az

akadálymentes emelő szerkezet biztosítja. Az akadálymentesítés a látáskorlátozottak (vezetősáv, braille írással ellátott eligazító táblák) szempontjait is figyelembe veszi.

A fejlesztés által egy gazdaságosabban működtethető és a szükségleteknek jobban megfelelő modern rendelőegység jön létre a lakosságközeli,- minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2016.09.01.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2017.06.30.
A Projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 30.125.851 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény