Városháza
Önkormányzat

Corvin utcai gyermekorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Corvin utcai gyermekorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Corvin Utcai Gyermekorvosi Rendelő Infrastrukturális Fejlesztése” című TOP-6.6.1-15-MI1-2016-00003 jelű projektje keretében a Corvin utcai gyermekorvosi rendelő korszerűsítését valósította meg.

A projektről

A Corvin utca 11. szám alatti körzeti gyermekorvosi rendelő két körzetet ellátó rendelőből és 4 védőnői szolgálatból áll. Az épület a hetvenes évek második felében épült, épületszerkezetei elavultak, felújításra szorultak, sem az energetikai sem az akadálymentesítési előírásoknak nem feleltek meg.

A projekt célja volt a rendelő teljes infrastrukturális fejlesztése. A beruházás magában foglalta az intézmény festését, burkolását, az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, valamint sor került az épületgépészet és elektromosság korszerűsítésére is. Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a rendelő előtt, a Corvin utca 11. szám alatt mozgássérült parkoló került kialakításra.

A fejlesztés által egy gazdaságosabban működtethető és a szükségleteknek jobban megfelelő modern rendelőegység jött létre a lakosságközeli,- minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében.

A projekt tényleges fizikai befejezése 2017.12.31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 46.011.370 Ft.
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény