Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Kórház utca 1. szám alatt egészségügyi alapellátási funkciók és szűrőállomás kialakítása

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Kórház utca 1. szám alatt egészségügyi alapellátási funkciók és szűrőállomás kialakítása” című, TOP-6.6.1-16-MI1-2017-00007 azonosító számú projektje keretében a Miskolc, Kórház utca 1. szám alatt jelenleg állami tulajdonú, kihasználatlan kórházi épület felújítása valósul meg, hogy egészségügyi alapellátási funkciókra tudják használni.

A projektről
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a fenntartásban lévő Miskolci Egészségfejlesztési Intézeten keresztül gondoskodik az egészségügyi alapellátás körébe tartozó háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátásról, a fogorvosi alapellátásról, az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátásról, a védőnői ellátásról és az iskola-egészségügyi ellátásról.
Jelen projekt keretében a régi „rehabilitációs” épület földszintjén kerül kialakításra 7 fogorvosi és 3 házi orvosi rendelő, a régi gazdasági hivatal és labor épületben kerül elhelyezésre 5 védőnői rendelő és Miskolci Egészségfejlesztési Intézet szűrő programja.
A kivitelezési tevékenység során infrastrukturális felújítással az alapellátási funkció kialakítása történik meg, majd a TOP-6.5.1 forrásból az érintett épületek energetikai korszerűsítése valósul meg.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2021.01.31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 347 303 295 Ft
Támogatási intenzitás 100%