Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Lyukó városrészben új orvosi rendelő építése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Lyukó városrészben új orvosi rendelő építése” című, TOP-6.6.1-16-MI1-2017-00002 azonosító számú projektje keretében a 3532 Miskolc, Lyukóvölgy, 77591 helyrajzi szám alatt egy új orvosi és védőnői rendelő építését valósította meg.

A projektről

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a fenntartásában lévő Miskolci Egészségfejlesztési Intézeten keresztül gondoskodik az egészségügyi alapellátás körébe tartozó háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátásról, a fogorvosi alapellátásról, az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátásról, a védőnői ellátásról és az iskola-egészségügyi ellátásról.

A projekt keretében új orvosi rendelő épült, mely a korábban konténerben üzemelő orvosi rendelőt váltotta fel. A 153 négyzetméteres épület egy felnőtt és gyermekorvosi rendelőnek és külön épületrészben a védőnői tanácsadásnak biztosít helyet. A kétfunkciós épületrész külön szélfogós bejárattal rendelkezik. A két rendelő részt a dolgozók részére kialakított pihenő és a hozzátartozó vizesblokk köti össze. Az épület külső homlokzatát és a födémet szigetelték, korszerű nyílászárókat építettek be az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében. A rendelő fűtését levegő-víz hőszivattyús rendszer biztosítja padlófűtéssel. Kialakításra került továbbá egy akadálymentes parkoló és két mozgáskorlátozott mosdó.

A projekt eredményeként a betegellátás minőségében jelentős javulás következett be, a betegek valamint az ellátó személyzet komfortérzékének javításával.

A projekt tényleges fizikai befejezése 2021.08.02.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 90 692 687 Ft
Támogatási intenzitás 100%