Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Bacsinszky utcai orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Bacsinszky utcai orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.6.1-16-MI1-2020-00009 jelű projektje keretében a Bacsinszky utca 1 szám alatti orvosi rendelő korszerűsítését valósítja meg. 

A projektről

A projekt során megújuló rendelőben 1 db felnőtt orvosi rendelő (2 körzet), 1 db gyermek orvosi rendelő és 1 db védőnői szolgálat működik. A korábbi épület alapterülete már nem elégítette ki a mai elvárásokat, a funkciók szűkösen, már - már a biztonságos működést sem tették lehetővé, így vált szükségessé a rendelő bővítése, a mai igényeknek megfelelő elrendezéssel, funkciókkal és méretekkel

A fejlesztés révén megtörténik a nyílászárók cseréje, épület külső homlokzat szigetelése és festése, a tető szigetelése és javítása, az épület belső festése, burkolása, valamint teljes villamossági és épületgépészeti korszerűsítése. Az épület bővítménye lehetővé teszi a gyermekorvosi rendelő területének növelését, a gyermekváró és a védőnői iroda elhelyezését. A megújuló energia hasznosítását a tetőre tervezett napelemes rendszer biztosítja majd.

A projekt eredményeként a betegellátás minőségében jelentős javulás következik be, a betegek, valamint az ellátó személyzet komfortérzékének javításával. Az energetikai elemek megvalósításának eredményeként egy gazdaságosabban működő rendelő üzemeltethető.

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁS FIZIKAI BEFEJEZÉSE 2023.02.16.
A PROJEKT ELSZÁMOLHATÓ BRUTTÓ ÖSSZKÖLTSÉGE 142.794.979 Ft
TÁMOGATÁSI INTENZITÁS 100%