Városháza
Önkormányzat

Rendezvényhelyszínek infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Rendezvényhelyszínek infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.1.4-16-MI1-2017-00001 azonosítószámú projektje keretében megújult a Csodamalom Bábszínház és a Művészetek Háza infrastruktúrája. 

A projektről

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2004 óta önálló vonzerőt képviselő, külföldi látogatók érdeklődésére is számot tartó rendezvény, melyet minden évben a Művészetek Házában és jó ideje a Csodamalom Bábszínházban rendeznek meg. A fesztivál alatt mindkét helyszínen filmvetítések folynak jellemzően a kora délelőtti óráktól késő estig. 

A projekt részeként a Csodamalom Bábszínházban (Kossuth Lajos u. 11. szám) két új vetítőtermet alakítottak ki, az egyik a jelenlegi műszaki terem, a másik, egy kisebb földszinti terem, ahol a szükséges légtechnikával (szellőzés, hűtés) teszik lehetővé a mozizást. A beruházás részeként felújították a színháztermet is: új vetítővászon és új székek várják a filmkedvelőket. Megújultak továbbá a közösségi fogadóterek, vizesblokkok és megvalósult az épület akadálymentesítése is.

A Művészetek Házában (Rákóczi Ferenc utca 5. szám) az Uránia és a Béke termet érintette a fejlesztés. A projekt részeként kicserélték a nézőtéri székeket, és a rendezvényhez szükséges technikai eszközöket szereztek be.

A projekt megvalósítás befejezése 2021. 07. 31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 224 297 233 Ft
Támogatási intenzitás 100%