Városháza
Önkormányzat

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából valósult meg a „Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése” elnevezésű projekt, amelyet Miskolc MJV Önkormányzata nyújtott be a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című (TOP-6.1.4-15-MI1-2016-00001 számú) felhívás keretében. A projektben megvalósuló, új állatfajok bemutatását szolgáló látogatóterek és kifutók megépítésének célja a természeti értékekben rejlő turisztikai lehetőségek hasznosítása, a természeti értékek védelmére irányuló tudatos magatartás kialakítása. 

A projektről

A „Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése” projekt keretében új Fogadóközpont várja a látogatókat. A csanyiki létesítmény régi bejáratát rossz műszaki állapota miatt - civil kezdeményezésre új kapuzat építése helyett- felújították. A fogadóépületben kapott helyet az ajándékbolt, a jegypénztár, a mosdó, továbbá az irodahelyiségek. 
A vadasparki fejlesztés egyik kiemelt eleme az úgynevezett Afrika-bemutató. Az új 200 m²-es komplexumban a legnépszerűbb állatkerti állatok közé tartozó faj, az oroszlán is látható. De helyet kapnak a Száhel övezet más ragadozó fajai is, mint a sivatagi hiúz és sivatagi róka. A projekt részeként a Tigris-ház belső padlóját és a látogatói terét is felújítják. 

A fejlesztés eredményeként várhatóan nő a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatóinak száma, tartózkodási ideje, pénzköltése, és tovább bővülnek a turisztikai szolgáltatások és programlehetőségek. Az ajándékbolt, büfé fejlesztésével a projekt közvetetten munkahelyeket teremt. 

A projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2021. július 31.
A projekt összköltsége 413.781.734 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Záró sajtóközlemény