Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Mátyás király úti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ kialakítása

Miskolc, Mátyás király úti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ kialakítása

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Mátyás király úti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ kialakítása” című, TOP-6.6.2-16-MI1-2017-00001 azonosító számú projektje keretében a 3525 Miskolc, Mátyás király utca 15. szám alatt található önkormányzati tulajdonú épületbe kerül kialakításra egy Szolgáltatási Központ.

A projektről
A Kassai út 19. szám alatt, a Heim Pál Bölcsődével egy épületben működik jelenleg a Kassai úti Területi Szolgáltatási Központ, mely családsegítő és gyermekjóléti ellátást biztosít. 
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának a célja, hogy a Heim Pál Bölcsődében a férőhelyek számát 84 főről 168 főre emelje a megnövekedett lakossági igények alapján. Ehhez szükséges a 6 szárnyú épület teljes átalakítása, a Kassai Területi Szolgáltatási Központ elköltöztetése. 
A Szolgáltatási Központ így új helyszínre kerül, a Mátyás király utca 15. szám alatt található, 4 épületszárnyból álló önkormányzati tulajdonú épületbe. Korábban itt egy szárny már felújításra került, jelen projekt keretében a további három szárny infrastrukturális fejlesztése történik meg.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2020.03.20.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 175 599 164 Ft
Támogatási intenzitás 100%