Városháza
Önkormányzat

MESZEGYI - Újgyőri Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése

MESZEGYI - Újgyőri Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „MESZEGYI - Újgyőri Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.6.2-15-MI1-2016-00002 jelű projektje keretében az Újgyőri Szolgáltatási Központ korszerűsítését valósítja meg. 

A projektről

A projekt célja az Andrássy út 10. szám alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlan építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, infrastrukturális fejlesztése, energiahatékonysági korszerűsítése és az akadálymentesség valamint esélyegyenlőség biztosítása.

A meglévő alaprajzi elrendezés főleg az ellátottak szociális részének és a konyha vonatkozásában módosulnak, ez is a lehető legkevesebb válaszfalbontással, amelyek helyére hő- és hangszigetelt gipszkarton falak kerülnek.

Az épület homlokzatán hőszigetelés történik, az ablakok és bejárati ajtók az energetikai követelményeknek megfelelő műanyag tok- és szárnyszerkezettel készülnek.

Az akadálymentesség biztosítása érdekében mozgássérült parkoló, bejárati rámpa, akadálymentes WC és színkontrasztos taktilis sávok kerülnek kialakításra. 

Az infrastrukturális fejlesztések eredményeként a már működő ellátások minőségbeli javulása, az idősek, valamint az őket ellátó személyzet komfortérzetének növekedése várható. Az energetikai felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működő intézmény jön létre. 

A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2016.10.01.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2017.06.30.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 47.656.376 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény