Városháza
Önkormányzat

MESZEGYI - Újgyőri Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „MESZEGYI - Újgyőri Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.6.2-15-MI1-2016-00002 jelű projektje keretében az Újgyőri Szolgáltatási Központ korszerűsítését valósította meg. 

A projektről

A projekt célja az Andrássy út 10. szám alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlan építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, infrastrukturális fejlesztése, energiahatékonysági korszerűsítése és az akadálymentesség valamint esélyegyenlőség biztosítása volt.

A meglévő alaprajzi elrendezés főleg az ellátottak szociális részének és a konyha vonatkozásában módosultak, az is a lehető legkevesebb válaszfalbontással, amelyek helyére hő- és hangszigetelt gipszkarton falak kerültek.

Az épület homlokzatán hőszigetelés történt, az ablakok és bejárati ajtók az energetikai követelményeknek megfelelő műanyag tok- és szárnyszerkezettel készültek.

Az akadálymentesség biztosítása érdekében mozgássérült parkoló, bejárati rámpa, akadálymentes WC és színkontrasztos taktilis sávok kerültek kialakításra. 

Az infrastrukturális fejlesztések eredményeként a már működő ellátások minőségbeli javulása, az idősek, valamint az őket ellátó személyzet komfortérzetének növekedése volt a cél. Az energetikai felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működő intézmény jött létre.

A projekt tényleges fizikai befejezése 2018.04.30.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 45.887.216 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény